Perspresentatie

Frank Freeman’s Eternity

Musicalworld werd in Kasteel Duurstede na de perspresentatie van de musical Eternity overtuigd dat het bloed in de theaters van Nederland rijkelijk zal vloeien.

karakters

Star (Addo Kruizinga)
De hoofdrol wordt letterlijk en figuurlijk gedragen door Addo Kruizinga. Hij is namelijk naast vampier ook de bandleider van de groep Eternity. Ondanks het enorme succes van zijn band baalt hij enorm van het vampirisme en wil hij zijn sterfelijkheid terug. “Om me in te leven in mijn rol als rockster heb ik net vorige week naar de film van ‘The Doors’ gekeken. Het vampier-gedeelte was niet eens zo heel moeilijk omdat ik mijn hele leven al naar vampier-films kijk en ik altijd al een vampier heb willen spelen”. Maar de rol van Star gaat verder dan alleen vampier: “Star wordt verliefd op Barbara (Willemijn Verkaik), zij is geen vampier en daardoor wordt het bijna een ‘Romeo & Julia’ verhaal omdat ook deze liefde voor hem onbereikbaar is.

In het leven van Star zijn er drie heel belangrijke vrouwen voor hem: Lucifa, Angel en Barbara. “Star haat Lucifa (Nicole Hermans) omdat zij hem destijds tijdens de huwelijksnacht ‘vermoord’ heeft”. Maar niet alleen daarom haat hij haar: “aangezien het mijn huwelijksnacht was heb ik mijn pasgetrouwde vrouw Angel (Fleur van den Water) ook moeten vermoorden om bij haar te kunnen blijven”. Star zal dan ook altijd bepaalde gevoelens voor Angel hebben, totdat hij Barbara tegenkomt en verliefd op haar wordt.

Barbara (Willemijn Verkaik)
Barbara is de ex-vrouw van Dick (Stephen Stephanou) en werkt als journalist. Tijdens haar werk komt ze Star tegen en wordt hopeloos verliefd. Maar hoe ga je om met iemand die zo dichtbij je staat maar toch onbereikbaar is? Willemijn Verkaik weet persoonlijk niet of ze voor het eeuwige leven zou kiezen: “Ik kan me Barbara’s positie wel voorstellen dat als je verliefd bent, je nooit meer bij die persoon vandaan wilt. Dus ik kan me voorstellen dat op zo’n moment je wel zou willen kiezen voor het eeuwige leven”.

Lucifa (Nicole Hermans)
Lucifa is de vrouw die Star in een vampier verandert in de hoop dat hij verliefd op haar wordt. “Mijn karakter is zo verliefd op Star dat ze nog steeds de hoop koester dat hij op een dag ook van haar zal gaan houden. Maar op een gegeven moment krijgt ook zij het besef dat dit niet gaat gebeuren omdat ze ziet dat Star meer gevoelens voor Barbara (Willemijn Verkaik) heeft. Dan zingt ze het nummer “you love another woman” en pikt ze het niet meer langer en wil zich wreken door hem erin te luizen. Maar oh, nu zeg ik alweer te veel. Kom maar gewoon kijken hoor!”

Vampieren zijn natuurlijk wezens die niet bestaan. Daardoor kan het best moeilijk zijn om je in te leven in zo’n karakter. “Gelukkig heb ik in het verleden vaker rollen gespeeld die ver van mij af stonden en zelfs wel duister waren. Zo speelde ik in ‘Tommy’ de ‘Acid Queen’, dus misschien is dit duistere wel een soort alter ego van me. Daarnaast heb ik om me in te leven foto’s bekeken van ‘Tanz der Vampiren’ en de film ‘Interview with a Vampire’ gezien. Toen vond ik het thema vampieren al aantrekkelijk worden”.

Dick (Stephen Stephanou)
Stephen Stephanou speelt in Eternity een corrupte rechercheur bij de politie van Miami die er alles aan doet om zelf beter te worden. Dat hij daarvoor zijn vrouw mishandelt neemt hij maar voor lief, maar hij is wel een van de weinigen die in de gaten heeft dat er iets niet pluis is met ‘Eternity’. “Mijn rol moet echt een Amerikaan zijn. Oorspronkelijk kom ik uit Australië en af en toe val ik terug in mijn Australische accent dus daar moet ik wel nog even op letten. Omdat het verhaal Amerikaans getint is, wil ik er wel een echte Amerikaanse politieman van maken en ik probeer er dan ook geen Nederlandse invloeden doorheen te laten komen.”.

Dick’s karakter zit vol bitterheid en wraakgevoelens omdat zijn ex-vrouw verliefd is geworden op Star. “Dick en Lucifa zijn duidelijk de slechterikken van het stuk. Zelf wil ik nog wat meer diepte in mijn karakter maar daar ben ik nog met Frank (regisseur) over aan het praten. Hij heeft toch een bepaalde visie van Dick dat bijna een karikatuur is van de politieman. Toch zou ik graag Dick net dat beetje extra willen geven”.

Tot Slot
‘Eternity’ lijkt nu al een bijzondere musical te worden waar we erg naar uitkijken. Volgens Frank Freeman kun je deze musical dan ook op verschillende niveau’s bezoeken: “Mensen die echt van musicals houden en daar de facetten van kennen vinden hier iets. Hou je gewoon van mooie muziek, of van dans ook dan kun je bij Eternity terecht. Het is maar net wat je zoekt in het theater”. Het verhaal heeft een dieper liefdesverhaal dat voor een bijzondere sfeer kan zorgen. Maar niet alleen het duistere en zeker ook erotische thema, vooral de sterke nummers zullen het karakter van Eternity bepalen. Er zijn nummers die direct in je hoofd blijven hangen, maar ook nummers die je gewoon kippevel bezorgen. Die kracht van de muziek wordt bepaald door de uitstekende zangers in combinatie met een enorm orkest. De nummers die wij kregen te horen hebben ons in ieder geval overtuigd en we verwachten dat als je zometeen een van de nummers hieronder hoort, ons enthousiasme kan delen.

How dit it happen
What kind of man is this?
A Man Without a Home
You Love Another Woman
Bring Back Those Old Fashioned Nights

Deze tracks zijn af te spelen met realplayer, gratis te downloaden op http://www.real.com of klik hier . Kies daarbij voor de “Free RealOne Player”.

N.v.t.
Wijk bij Duurstede
Officiele website

eternity, vampieren, addo kruizinga, vanessa timmermans, luchtmacht kapel