Perspresentatie

KotéKoer’s Bare veelbelovend

De presentatie van Bare door KotéKoer voldoet volledig aan de hooggespannen verwachtingen die elk van hun nieuwe stukken oproept. De fragmenten ze de laten zien en horen tijdens de presentatie van hun nieuwe voorstelling maken diepe indruk.

Natuurlijk zijn deze verschillend in niveau, en net als in Nederland zijn vele voorstellingen vooral leuk voor vrienden en familie, waar niets mis mee is. Sommige gezelschappen leveren erg hoge kwaliteit, en een van de groepen die deze kwalificatie zeker verdient is KotéKoer. Het blijkt inmiddels bijna 10 jaar geleden dat een groep enthousiastelingen onder de vleugels van de lokale toneelvereniging een prachtige versie van Honk! neerzetten: een project dat uitmondde in vzw KotéKoer.

Niet alleen willekeurige bezoekers ontdekten de kwaliteit, ook componisten Styles en Drewe kwamen regelmatig naar hun voorstellingen kijken en zagen onder meer een fantastische uitvoering van hun eigen Soho Cinders. Grote en kleine voorstellingen worden afgewisseld, en dit jaar is het de beurt aan Bare. Bare is een pop/rock opera die zich afspeelt op een katholieke kostschool, waarin vele jeugdproblemen aan de orde komen, met een sterke focus op de liefde tussen twee jongens. Een voorstelling met veel drama, maar ook pittige muziek, en daarmee een flinke uitdaging voor de jonge cast die deze voorstelling uitvoert. Gisteren was er een toonmoment in de Joseph Reylandtzaal in Brugge, een oud kerkgebouw, en daarmee een passende locatie voor deze voorstelling. Nu nog begeleid door een vleugel en zonder microfoons (straks zit er een hele band, en zijn de zangers versterkt) klinkt de opening werkelijk hemels. De toon wordt gezet, met dansbewegingen die in de verte wat aan Spring Awakening doet denken.

Het is leuk de groei van deze jonge amateurs mee te maken. Soms herkennen we ze van eerdere bijrollen, of waren ze deel van het ensemble: nu dragen ze de voorstelling en doen dat met verve. Dan hebben we het bijvoorbeeld over Brecht Coppers, die de rol van Peter speelt. Een ontwapenende en gevoelige uitstraling combineert hij met sterk zangwerk, waarbij de emotie duidelijk blijkt. Zijn tegenspeler is Bram Verbeke als Jason, een duidelijk stuggere jongen voor wie het allemaal niet zo duidelijk is. Wie de cd hoort zal bij dramadocente zuster Chantelle een duidelijk ander plaatje verwachten, maar ze speelt haar scene leuk. Zo horen we dat dit gezelschap ook weldegelijk vals kan zingen, al hoort het hier duidelijk bij het verhaal.

Met Carrie in het recente verleden waken de creatives ervoor deze voorstelling daar te veel op te laten lijken. Al is ook deze voorstelling intiem, en zal er dicht op het publiek worden gespeeld. Met deze voorsmaak is de toon in ieder geval gezet. Dit wordt waarschijnlijk weer een prachtige voorstelling, waarbij een pakje zakdoekjes geen overbodige luxe zal zijn.

Het zomerkamp, dat de verenging organiseert, was in vier uur uitverkocht. Dat zou eigenlijk ook met de kaartverkoop voor deze voorstelling moeten gebeuren. De kaartverkoop is zojuist van start gegaan op https://www.ticketwinkel.be/Event/Details/bare. Check ook de sociale media van de vereniging. Op hun facebook-pagina zullen ongetwijfeld ook filmbeelden van deze presentatie verschijnen. Bare wordt opgevoerd tussen 14 en 23 september in zaal Daverlo in Brugge.

 

 

12 May 2018
Evenement
Brugge (BE)
Joseph Reylandtzaal
http://www.kote-koer.be

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen