Perspresentatie

M-Lab brengt Into the Woods

Sinds 10 april jl. zijn de deuren van het M-Lab geopend; een theater in Amsterdam dat als hoofddoel heeft om nieuw Nederlands muziektheater en talent te ontwikkelen. Daarnaast wordt er 1 of 2 keer per jaar een bestaande show opgevoerd die ‘té artistiek’ voor het grote publiek zou zijn.

“Voor mij is het ook een bewuste keuze geweest dat ik nu voor een productie in het M-Lab gekozen heb”, aldus Vera. “Ik ben een groot voorstander van dit initiatief want ik vind het een mooie investering in ‘theater maken’. Daarbij ben ik natuurlijk ook erg trots dat wij met deze voorstelling het theater mogen openen. Maar stiekem hoop ik op een vervolg, dat het een producent wakker schud die ermee op de boer wil gaan”.
Naast de eerste bijeenkomst van de cast van ‘Into the Woods’ werd er ook meteen een rondleiding door het gebouw gegeven en het een en ander verteld over het M-Lab.
In de theaterzaal is er plek voor maximaal 150 stoelen. De opbouw van het podium ten opzichte van het publiek kan op vele manieren gebouwd worden. Er is dus een mogelijkheid om bijvoorbeeld in een cabaret opstelling te spelen of in het midden van de zaal met aan beide kanten tribunes voor publiek.
Het idee voor het M-Lab komt uit New York waar kleine en artistieke voorstellingen al jaren een plek vinden op Off- Broadway. Het M-Lab moet dus een soort Off Broadway van Nederland gaan worden. Schrijvers, componisten en regisseurs krijgen hier de ruimte om hun ideeën uit te werken; kleinschalig, laag drempelig en niet-commercieel. De bedoeling is dat nieuw repertoire 4 weken lang gerepeteerd kan worden waarna 4 voorstellingen volgen. Dit geeft de makers van zo’n voorstelling de kans om aan hun voorstelling te sleutelen waardoor er het jaar erop voor een langere tijd terug gekomen kan worden; ofwel in het M-Lab of op tournee door Nederland.

Wil je meer informatie over het M-Lab of kaarten bestellen voor ‘Into the Woods’ of een van de andere voorstellingen, kijk dan op http://www.m-lab.nl
‘Into the Woods’ gaat op 8 september in première.
25 June 2007
N.v.t.
Amsterdam
M-Lab
http://www.m-lab.nl