Fotoverslag

Magistraal Varekai

Varekai neemt de bezoeker mee in een volwassen geworden fantasiewereld van Cirque du Soleil. De voorstelling biedt de beste acts van de vorige shows in een caleidoscopische wereld die samenhang biedt.

Een voorstelling van Cirque du Soleil is een visuele trip die niet vergelijkbaar is met andere theatervormen. Het is een illusie die je over je heen moet laten komen. Vandaar dat een verslag in woorden de show Varekai tekort doet en Musicalworld een fotoverslag van de voorstelling heeft gemaakt. Omdat een fotoverslag het risico meedraagt dat de illusie wordt weggenomen, wordt er in dit verslag gebruik gemaakt van “teasers”. Wanneer je de voorstelling wilt gaan zien, klik dan NIET op de foto’s voor een grotere versie. Heb je nog twijfels of ben je niet bekend met Cirque du Soleil probeer dan voor jezelf een balans te vinden om niet teveel te willen zien. Heb je de voorstelling wel gezien, geniet dan vooral nog even na van deze mooie fotoreportage!

Het verhaal
“Waar dan ook” is de letterlijke vertaling van het woord Varekai in Romani, de taal van de Roma. De voorstelling is dan ook een eerbetoon aan nomadische ziel. De show begint “waar dan ook” waarbij een jonge man (Icarus) neerdaalt uit de hemel en terechtkomt in een magisch bos. Een bos waar uitzonderlijke creaturen wonen.
Het basisverhaal voor Varekai is zoals bij alle voorstellingen van Cirque du Soleil een kapstok waaraan verschillende acts kunnen worden opgehangen. Uiteraard heeft elke act wel een band met het thema en vaak wordt dit door de geweldige kostuums of make-up ondersteunt. Bij een enkele act is het eerbetoon aan de Oost-Europese circustraditie overduidelijk. Dit zijn dan ook de acts die Varekai uniek maken.

Le Guide
Hij is getekend door de eeuwenlange invloed van de zon, en is een vriendelijke fragiele overgrootvader; een wijze oud man met als missie te inspireren en verandering teweeg te brengen.
Bradley Denys als Le Guide
musical


La Vigie
Hij is een onstuimige wetenschapper en ingenieuze uitvinder. Een verzamelaar van de herinnereingen van de wereld en vertaler van tekens. Hij is een man die signalen opvangt, geluiden omzet en waarschuwt voor beproevingen en rampspoed. Hij woont op de rand van zijn laboratoriumnest.
Rodrigo Robleno als La Vigie
musical


Icare
Onschuldig en kwetsbaar komt hij gewond in een onbekende wereld terecht. Zijn wens om te leven zijn angsten te overwinnen, stuurt hem naar nieuwe hoogten en een uitzonderlijke wedergeboorte.
Mark Halasi als Icarus
musical


La Promise
Een exotisch wezen dat Icarus in vervoering brengt met haar sensuele schoonheid. Zij is zijn leidende licht en hij wordt op zijn beurt de katalysator voor haar metamorfose.
Irina Naumenko als de Verloofde
musical


Icarian Games
De Icarische spelen, een oude circusdiscipline die je tegenwoordig nog maar zelden tegenkomt in de circuscultuur, komen terug op het toneel. Het menselijk lichaam wordt katapult en vanger tegelijk in een minutieus, explosief en sterk gechoreografeerd vertoon van kracht, evenwicht en behendigheid.
Roni Bello, Stiv Bello, Javier Santos, Pedro Santos en Ramon Santos
musical


Water Metors
Hoog boven hun hoofden zwaaien drie jonge acrobaten touwen rond met metalen meteoren aan het uiteinde. Ze hanteren hun touwen met zeldzame behendigheid en voeren tegelijkertijd indrukwekkende acrobatische figuren uit.
Duan Hao, Zhoa Qian en Zhu Qionglin
musical


Clown Acts
Geen circusvoorstelling is compleet zonder clowns! De twee personages vermaken het publiek met eenvoudigweg absurde acts.
Steven Bishop en Joanna Holden
musical


Triple Trapeze
Vanaf hun trapeze hoog boven de grond voeren vier jonge vrouwen met sierlijkheid, sensualiteit en een perfecte timing een reeks indrukwekkende acrobatische bewegingen uit.
Helen Vall, Suzanna Defraia Scalas, Natalia Presser, Zoey Tedstill
musical


Georgian Dance
Deze act is gebaseerd op een lange traditie van verzet in de republiek Georgie, waar de inwoners eeuwenlang tegen talrijke indringers ten strijde trokken. De bewegingen van de dansers doen denken aan de strijd van de Georgiers tegen mogendheden die hun land probeerden te overheersen. Deze act wordt gekenmerkt door uithoudingsvermogen, precisie en meer dan een vleugje waanzin.
Badri Estatia, Temur Koridze, Khvicha Tetvadze
musical

27 February 2008
Try-out
Amsterdam
Le Grand Chapiteau
Cirque du Soleil
Cirque, Soleil, Varekai, circus, acts, theater