Perspresentatie

Musicals Van den Ende breken records in voorverkoop!

De voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen van Joop van den Ende Theaterproducties breekt alle records. Voor het eerst in de geschiedenis van dit bedrijf zijn er 2 maanden na de start van de voorverkoop ruim 255.000 kaarten verkocht, een stijging van 19% ten opzichte van het vorige theaterseizoen.

Vandaar dat algemeen directeur Erwin van Lambaart vanmiddag een aantal afgevaardigden van de producties die het komend seizoen te zien zijn, had uitgenodigd om het glas te heffen op dit verkooprecord.
Erwin van Lambaart: “Als je zo vroeg in het seizoen al zoveel kaarten verkoopt, dan mag je daar met recht trots op zijn, en dan zijn de abonnementen bij de theaters in het land nog niet eens allemaal verwerkt. Daarnaast heb je als producent natuurlijk ook een enorm verantwoordelijkheids gevoel want als je het publiek zo voor je wint en zoveel vertrouwen geeft, dan mag je dat natuurlijk niet beschamen en dat geeft wel extra druk. Maar dat zorgt er ook wel weer voor dat je de voorstellingen nog mooier, beter, strakker en intenser wilt gaan maken dan dat je van plan was.”
Op de vraag naar welke productie hij zich het meest verheugd het komend seizoen hoeft Erwin niet lang na te denken: “Ik denk dat ik dan toch voor the Wiz ga omdat het creatief gezien een geheel eigen productie gaat worden en omdat het een hele vrolijke voorstelling is. Maar aan de andere kant zie ik ook wel heel erg uit naar ‘Aan het einde van de Regenboog’ omdat het iets heel anders is, heel kleinschalig. “

Een grote productie die dit theaterseizoen een enorme hit is, is Beauty and the Beast. Wegens succes verlengd tot januari 2007 en zal vanaf half september het Circustheater in Scheveningen betrekken. Afgevaardigden René van Kooten en Carlo Boshard verheugen zich er nu al op. Carlo: “Ik vind het heerlijk dat we nog een paar maanden door kunnen gaan. Het leuke is ook dat de show in het Circustheater nog groter en mooier zal gaan worden dan dat hij nu al is”. René van Kooten vult aan: “Dat moet ook wel want je moet de mensen toch iets extra’s kunnen bieden zodat ze nog een keer komen kijken”.

Een klassieker die aankomend theaterseizoen in première zal gaan is de Andrew Lloyd Webber musical ‘Cats’. Anouk van Nes zal de rol van Bombalurina op haar gaan nemen. Anouk: “Ik verwacht veel van Cats het komend seizoen. De productie is natuurlijk al eens eerder in Nederland geweest, maar dat was helemaal aan het begin van de musical in Nederland. Veel mensen hebben het toen gemist en ik denk dat ze nu wel de kans pakken om deze productie te gaan zien. Daarnaast is het voor iedereen die van dans en zang houdt natuurlijk een feestje om naar te kijken.” Op dit moment is Anouk voor haar rol druk bezig met het nemen van lessen klassiek ballet en jazzballet. “Ik dacht destijds bij ‘Crazy for You’ dat het dansen pittig was, maar bij Cats is het 6 keer zo erg. Er zijn wel eens momenten dat ik me afvraag of ik het allemaal ga trekken, maar goed, ik vind het zo leuk om te doen dat ik zeker weet dat het helemaal goed gaat komen.”

Namens de nieuwe open einde musical ‘the Wiz’ zijn Nurlaila Karim en Jamai Loman naar Amsterdam gekomen. Jamai zal 2 dagen in de week de rol van de Vogelverschikker op zich gaan nemen en is daarmee alternate voor Danny Yanga. Jamai:“Ik vind het voor mezelf een uitdaging om deze rol te spelen, het is zo anders dan de rol van Simon in ‘Jesus Christ Superstar’. Ik volg zelfs speciale lessen om die bewegingen zo goed mogelijk te kunnen doen.” Dat Jamai een alternate rol heeft vindt hij helemaal niet erg: “Het past eigenlijk perfect in mijn schema, ik heb namelijk nog wat meer dingen op stapel staan waaronder het opnemen van een cd, een tv show en het volgen van masterclasses”, aldus Jamai.

Aan ‘the Wiz’ de eer om theaterseizoen 2006-2007 voor Joop van den Ende Theaterproducties te openen. Vanaf 24 augustus is deze productie in het Beatrix Theater in Utrecht te zien. De première staat gepland op 9 september.

Overig
Amsterdam
Kantoor Joop van den Ende Theaterproducties
Joop van den Ende Theaterproducties

Joop van den ende, anouk van nes, rené van kooten, carlo boshard, jamai, simone kleinsma, nurlaila karim