Recensie

Palazzo

Deze show is de Amsterdamse tak van de Palazzo-familie die sinds 4 jaar furore maakt in talloze steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Een mix van bijzondere gerechten, gecombineerd met magie, muziektheater, comedy en acrobatiek, zorgen voor een unieke avond uit.

In februari en maart vindt er op de ‘Kop van Java’ in Amsterdam een unieke theatershow plaats; Ron Blauw Palazzo. Deze show is de Amsterdamse tak van de Palazzo-familie die sinds 4 jaar furore maakt in talloze steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.
Een mix van bijzondere gerechten, gecombineerd met magie, muziektheater, comedy en acrobatiek, zorgen voor een unieke avond uit. Dit alles in de stijlvolle ambiance van een prachtige fin-de-siecle spiegeltent, waardoor de nostalgie nog meer tot uitdrukking komt.

Speciaal voor de Amsterdamse versie van Palazzo is ster-kok Ron Blauw aangetrokken. Aan hem de taak om elke avond een 6-gangen menu aan het publiek te presenteren. Als een van de meest gewaardeerde chef-koks van Nederland (met Michelin Ster) , is hij erin geslaagd om een menu samen te stellen dat niet alleen voortreffelijk smaakt, maar waar ook voor verassende combinaties gekozen is.

Naast het 6-gangen menu zorgen internationale top-acts ervoor dat alle ogen gericht zijn op de piste van de spiegeltent. Gastheer Evgini Voronin, ofwel Graaf Voronin, heeft de afgelopen jaren een bonte mix aan mensen verzameld die hij graag aan het publiek wil presenteren. Alleen de beste acrobaten, jongleurs en goochelaars zijn goed genoeg voor de Graaf, vandaar dat de avond ook geopend wordt met de ‘heldin van de ringen’, Denise Randol. In een strak leren outfit, begeleid door rockmuziek, swingt Denise met haar hoepels en zorgt ze voor een temperamentvolle show.
Geheel onvoorbereid ben ik niet naar deze avond gegaan, aangezien ik Palazzo al een paar maanden geleden in Hamburg gezien heb. Wat opvalt is dat er voor het Nederlandse publiek wat veranderingen zijn aangebracht. Zo is er als eerste een Nederlandse inbreng. Joyce Stevens, o.a. bekend van musicals als Cats, Chicago, West Side Story en Saturday Night Fever, zien we in de rol van de Feniks. Bij binnenkomst in de spiegeltent zit Joyce al bovenin de nok te fluiten naar de binnenkomende gasten. Gelukkig blijkt deze feniks ook nog te kunnen zingen, en heeft zij een aantal solo-nummers in de show. De invulling van haar rol is ook anders dan als die van haar Hamburgse collega. Joyce is meer een femme-fatale, gekleed in een gothic jurk met veren (ze is tenslotte een feniks), zingt ze met een zwoele jazzy stem een aantal mooie easy-listening nummers en probeert op die manier het hart van de Graaf te winnen.
Daarnaast zijn ook een aantal top-acts anders ten opzichte van de productie in Hamburg. Omdat elke show op maat gesneden wordt voor de stad waarin zij staat, is er voor de Nederlandse productie gekozen voor een mix van acts die in Hamburg, Stuttgart, Munchen en Wenen hebben gestaan. Dit betekent voor Amsterdam meer top-acts à  Denise Randol zullen zijn, maar minder interactie aan de tafels zal zijn. Persoonlijk vind ik het best jammer dat er hiervoor gekozen is. De top-acts zijn natuurlijk geweldig, daar valt niks anders dan goeds over te schrijven, maar ik hou wel van typetjes en kleine goocheltrucjes aan tafel. Ik denk ook zeker dat het in Amsterdam zou aanslaan, het maakt de show namelijk net weer een stukje intiemer, en die interactie met de cast is denk ik wel iets wat mensen erg leuk vinden.

Maar dit neemt natuurlijk niet weg dat Palazzo gewoon een uniek theater restaurant is. Prijzen variëren dan wel van “95,- tot 125,- euro”, maar dan heb je ook wel een 3 en half uur durende show met top-entertainment en een 6 gangen menu. Als je bedenkt dat je voor een 1e rangs kaartje voor bijvoorbeeld de Lion King al 80,- euro kwijt bent, en dan nog niet eens gegeten hebt, vallen de prijzen voor Palazzo dus wel mee en moeten geen belemmering zijn om niet te gaan.
Ben je op zoek naar een ideale mix tussen entertainment en lekker eten, wil je eens iets anders dan een ‘traditionele’ musical, maar wil je wel het theatergevoel ervaren, dan kan ik Palazzo zeker aanraden. Maar wees er snel bij, want Palazzo is voor slechts 2 maanden in Nederland neergestreken.

Reguliere voorstelling
Amsterdam
Spiegeltent
Officiële website

Ron Blaauw, Joyce Stevens, magie, muziektheater, comedy, gerechten