musical
Synopsis

In een prachtig kleurrijke speelgoedwinkel woont Tom. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat komt Tom uit zijn schuilplaats en ziet de winkel magisch tot leven komen. De populaire Hercules is zijn beste vriend en een echte superheld. In zijn…
Start > Producties > 2017 > Familie > Tom’s Magische Speelgoedwinkel
Over...

 
producent:
I & L Entertainment
jaar:
2017
duur:
125 minuten
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
3star


Tom’s Magische Speelgoedwinkel, de derde van I&L


 1 2 >
Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 10 nov 2017
Lokatie: 's Hertogenbosch
Website: http://www.il-entertainment.nl
Auteur: Jeroen

Een wintervoorstelling, die vanaf 8 december in de theaters te zien is. Tom’s Magische Speelgoedwinkel werd afgelopen week gepresenteerd. Musicalworld sprak met Maikel, Jeroen en Marleen, en ontdekte dat de dochter van de laatste twee een behoorlijke invloed heeft.

Twee Musicalworld Award nominaties voor beste jeugdproductie. Het is de oogst van twee op twee voor het nog jonge I&L Entertainment, gestart in 2012 door Leon van Uden en Ilse Spruijt . Daar zijn ze enorm trots op, zo laten ze weten tijdens de presentatie van de voorstellingen van dit jaar. De eerste een grote motivatie om door te gaan. Dat doorgaan bestaat dit jaar, na de buitenvoorstelling Het Piratenavontuur deze zomer, niet alleen uit de jeugdmusical “Tom’s Magische Speelgoedwinkel”, maar ook uit een toneelstuk voor volwassenen, ”Een zomer zonder vrouw… in Grou”. Een voorstelling die ze kregen van hun nieuwe theaterpromotor en sparring partner Triple T Agency, toen de oorspronkelijke producent moest afhaken.
Dit toneelstuk, gespeeld door Ernst Daniël Smid en Bartho Braat, gaat over twee mannen die, allebei dit jaar weduwnaar geworden, toch terugkeren naar de plek waar ze voorheen als koppel gingen. Tussen de vrouwen was een klik, tussen de mannen niet. Een tragikomedie, waarvan de eerste preview verrassend leuk uitpakte.
Uiteraard waren wij aanwezig om wat te zien en te horen over, en uit de nieuwe familiemusical Tom’s Magische Speelgoedwinkel. Uitgangspunt van Leon van Uden is het volgende:
Ik wil als I&L Entertainment uitdragen dat de mensen een te gekke tijd hebben in het theater. Ik wil dat ze van het begin tot het eind op het puntje van hun stoel zitten, ademloos aan het kijken . Niet te veel interactie. Niet te veel “dans maar mee, huppel maar mee, doe maar mee”. Ik wil echt in het verhaal blijven. En als het lukt: als ze vervolgen naar buiten gaan, dat we thema’s hebben weten aan te snijden die ze met een ander gevoel het theater laten verlaten. Dat geldt voor de kinderen én de volwassenen. Want ik zeg familiemusical en dat meen ik oprecht. Ik hoor zo vaak: “Mijn kind had het leuk, en dus heb ik het ook leuk.” Eigenlijk wil ik het andersom. Dat volwassenen zeggen: “Wat was dit gaaf, en mijn kind vindt dat ook.” Ik heb tijdens het schrijven van Tom’s Magische Speelgoedwinkel geprobeerd de magie van een lekkere Disneyfilm te combineren met het mysterieuze van een Harry Potter, het duistere ook van die films. Het gaat over een jongen die door vervelende omstandigheden terecht is gekomen in een speelgoedwinkel. Hij kan niet naar buiten, want hij zit daar om verborgen te blijven voor het kwaad daarbuiten. En ’s nachts komt hij tot leven, en met zijn speelgoedvrienden maakt hij allemaal fantastische avonturen mee. Een van zijn beste vrienden is de superheld Hercules, en zelf wil hij heel graag ook een superheld worden. Er is een moment in de voorstelling dat ook Hades van de onderwereld tot leven komt, en dan is het zijn taak om de wereld van Hades te gaan redden. En er zijn ook nog andere vijanden.
De songs die ten gehore werden gebracht zijn fraai, de uitvoering al uitstekend. Of het nu de powerballad ‘Mijn bestemming” is, het salsa-dansnummer Leef voor jezelf of het boyband-poprock-nummer “Cool om een superheld te zijn” .
De cast bestaat uit Maikel Nieuwenhuis, Jeroen Phaff, Marleen van der Loo, Bartho Braat, Michelle Smit, Rubin van Gent, Flore Koopen, Erwin Dekker en Ilse Hamminga. Leuk om te melden dat er bij deze voorstelling een cast-album is gemaakt (en ook elektronisch beschikbaar). Deze wordt aan de componist Bas van den Heuvel uitgereikt.
De voorstelling speelt vanaf 8 december door heel Nederland.

Tenslotte spraken we nog met drie van de acteurs uit de voorstelling. En vragen ons af of Ilse en Leon weten hoe belangrijk de dochter van Jeroen en Marleen is geweest…
>>>


 1 2 >

Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)