Interview

Verloren Verleden

Op 27 maart jongstleden vierde de musical ‘Tarzan’ haar 1e verjaardag in het Fortis Circus Theater in Scheveningen.

Een jaar later zijn er al ruim 825.000 kaarten verkocht, heeft de productie 2 musicalawards op zijn naam staan en werd het castalbum beloond met het gouden status.  Dit enorme succes mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Vandaar dat als onderdeel van de feestelijkheden Dennis ten Vergert, Joanne Telesford en Fred Butter op 5 april hun alternate première beleefden voor de rollen van respectievelijk Tarzan, Kala en Korchak.
Musicalworld was hierbij aanwezig en sprak na afloop van de voorstelling met Dennis en Joanne.

Allereerst gefeliciteerd met jullie première, hoe hebben jullie de avond beleefd?
Joanne: Ik heb hem heel intens beleefd want mijn moeder en dochters zaten in de zaal dus daar heb ik eigenlijk wel het meest voor gespeeld.
Dennis: Het ging lekker vanavond, ik had er ook heel veel zin in. Achter de coulissen riepen ze steeds dat ik stil moest zitten haha. Ik was dus een beetje hyper maar wel gecontroleerd hoor. Het was vanavond ook echt helemaal mijn voorstelling en dat was een fijn gevoel.

Jullie hebben de rollen al regelmatig gespeeld maar stond je vandaag anders op het podium dan andere avonden wanneer je opging?
Joanne: Niet direct. Ik heb wel geprobeerd om me niet teveel bezig te houden met het feit dat het mijn première was want dan ga je toch andere dingen doen. Ik wilde gewoon de moeder van Tarzan zijn en de juiste emoties overbrengen zoals ik dat altijd doe als ik op ga.
Dennis: Wat voor mij wel anders aanvoelde is dat er een gedeelte van de mensen speciaal voor mij kwam. Dat geeft net dat ene gouden randje aan het feit dat het echt mijn voorstelling was en dat ik nu terug kon geven. Een reguliere voorstelling heeft dan toch net een andere, overigens ook een hele fijne, energie maar je moet de mensen even voor je winnen. Vanavond had ik het idee dat ik de mensen al voor me gewonnen had wat me heel relaxed en open maakte.

1 jaar Tarzan, de voorstelling is een enorm succes. Hoe heb je het afgelopen jaar beleefd en had je van te voren kunnen dromen dat het zo’n succes zou gaan worden?
Dennis: Ik had het succes wel verwacht ja. Naast de vele promotie rondom de productie heen hebben we voorafgaande aan de 1e voorstelling 3 maanden lang kei hard gerepeteerd. Je ziet dat zo’n show dan steeds meer vorm gaat krijgen en je voelt gewoon dat het gaat knallen.
Joanne: Voor mij ligt het iets anders want ik ben er pas later bij gekomen en heb die repetities dus niet meegemaakt. Ik ben nu zo’n half jaar bij de productie en ik vind het nog steeds fantastisch. Het voelt echt als een voorrecht om deze rol te mogen spelen

Nog leuke anekdotes van het afgelopen (half) jaar?
Joanne: Er gebeuren inderdaad wel eens leuke lachtertjes onderling waar het publiek dan helemaal niks van snapt wat ook nu niet echt uit te leggen valt. Maar ik heb regelmatig de grootste lol met Fred (Butter, in de rol van Korchack red.) waardoor het soms moeilijk is om het droog te houden, zeker als je als aap wijdbeens moet staan haha.
Dennis: Je ontkomt er natuurlijk niet aan dat er kleine dingetjes ‘fout’ gaan. Zo had ik van de week wat grappigs. Als ik, als Tarzan, op een gegeven moment het gevecht met Clayton heb, dan heb ik 1 oordop in want die knallen zijn echt hard. Ik stond daarna tegenover Chantal en die begint met haar tekst en ik dacht ‘ wat zegt ze nou, ik versta er echt helemaal niks van?’ Een van mijn oren werkt op het moment niet zo goed maar doordat ik in het andere oor die oordop had zitten kon ik Chantal dus niet verstaan en moest ik me met lip lezen eruit zien te redden.

Je hebt het afgelopen jaar je eigen Kala en Tarzan kunnen ontwikkelen en neergezet. Waar kunnen we jouw Kala en Tarzan aan herkennen ten opzichte van Chaira (1e cast Kala red.), Ron en John (respectievelijk 1e en 2e cast Tarzan red.)
Dennis: Ik denk dat ik de wat sympathiekere en aandoenlijkere Tarzan ben. Mijn sterke kant is dat ik me kan open gooien en dat mensen echt in mijn hart kunnen kijken. Mijn geschiedenis als Dennis en het verhaal en de geschiedenis van Tarzan kan ik goed combineren tot 1 geheel waardoor ik het mensen echt kan laten voelen.
Joanne: Wat ik het meeste te horen krijg is dat de mensen zeggen ‘Joanne, jij bent echt moeder’, dus dat is voor mij wel een compliment want ik ben in het dagelijks leven ook moeder. Als je harten van mensen kunt raken omdat ze je een echte moeder vinden dan vind ik dat echt heel fijn om te horen.

foto’s zijn te vergroten door aan te klikken

05 April 2008
Alternate première
Scheveningen
Circus Theater
http://www.musicals.nl
tarzan, ron link, chantal janzen, joop van den ende, disney, circustheater, lion king, beauty and the beast, idols, wie wordt tarzan, dennis ten vergert, chaira borderslee, fred butter, mamma mia