Perspresentatie

Waren we allemaal maar…Legally Blonde

Dit theaterseizoen komt V&V Entertainment met de feelgoodmusical Legally Blonde. Vandaag was er een openbare repetitie en Musicalworld was daar uiteraard bij aanwezig. [i]Nu met reportage van Musicalworld.TV[/i].

Legally Blonde vertelt het verhaal van de rijke Elle Woods. Ze heeft haar leven prima op de rit met haar chihuahua Bruiser, een goed gevulde portemonnee en snelle sportwagens. Tot ze van de ene op de andere dag wordt gedumpt door haar vriendje, die naast ‘looks’ ook ‘brains’ in zijn vriendin terug wil zien. Elle laat het er niet bij zitten en besluit rechten te gaan studeren aan de Universiteit van Harvard. Daar valt ze voor de charmes van professor Emmett Richmond, die door de affaire in zwaar weer terecht komt.

Legally Blonde is voor V&V Entertainment, het bedrijf van Albert Verlinde en Roel Vente, de 5e dansmusical op rij. “Het begon allemaal met Grease. We wilden destijds niet alleen een breed publiek aantrekken, maar ook een jong publiek met een frisse uitstraling, en dat is geluktS” aldus Roel Vente. Na Grease volgde Fame, Footloose en vorig theaterseizoen Hairspray.
Legally Blonde stond hoog op het verlanglijstje van Vente: “De voorstelling is 3 jaar geleden in Amerika in première gegaan en vorig jaar in Londen. Wij hebben alles op alles gezet om het 3e land te gaan worden waar de show te zien zou aan zijn. En wat me nog het meest trots maakt is dat we het weer voor elkaar hebben gekregen om er een eigen versie van te mogen maken, met de look, feel en touch van V&V Entertainment.”
De eigen touch zal hem met name in het decor en de staging gaan zitten. “Aan het script hebben we nauwelijk wat veranderd, dat is al zo ijzersterk en lekker vlot geschreven, daar moet je gewoon niet teveel aan veranderen” aldus Vente.

De vrouwelijke hoofdrol in Legally Blonde, Elle Woods,  zal gespeeld worden door Kim-Lian van der Meij. “Elle is een hele vrouwelijke jonge meid die haar hele leven al heeft uitgestippeld. Ze komt uit een rijk gezin en studeert Modemanagement. Ze heeft veel vriendinnen, is de populairste meid op school en heeft al jaren verkering met de knapste jongen van de school, Warner. Ze hoeft alleen nog maar te trouwen en kinderen te krijgen en haar leven is compleet. Dat loopt dus helemaal verkeerd want als Warner gaat studeren aan Harvard dumpt hij haar. Hij wil liever een Jackie Kennedy naast zich hebben dan een Marilyn Monroe. Warner heeft haar hart gebroken en ze gaat alles op alles zetten om te bewijzen dat er in haar ook een Jackie Kennedy schuilt”, aldus Kim-Lian.

Kim-Lian weet al zo’n 2 en half jaar dat ze deze rol gaat spelen. ”Ik heb destijds een contract voor V&V Entertainment getekend voor de producties ‘Doe Maar’, ‘Fame’ en ‘Footloose’ en toen riep Albert al dat hij voor daarna ook al een leuke rol voor me op het oog had. Elle Woods zit dus al een tijdje in mijn hoofd wat ook wel raar is want je bent met andere karakters bezig maar Elle sluimerde altijd wel op de achtergrond door mijn hoofd.”
Een vrij lange voorbereiding dus en die heeft Kim-Lian ook goed benut. “Ik heb me inderdaad goed kunnen voorbereiden. Ik heb de MTV versie gezien met Laura Bell Bundy in de hoofdrol. En ook heb ik laatste de Londense productie bezocht met Sheridan Smith als Elle. Wat me opviel in beide shows is de uitstraling van het personage Elle en daar ga ik me dan ook vooral op richten. Ik denk dat mensen het belangrijk vinden dat er straks een Elle staat die straalt en vrolijk en grappig is. Zowel Laura als Sheridan deden dit en dat was geweldig om te zien. Dat ga ik dus zeker overnemen voor de Nederlandse versie.”

Met Legally Blonde krijgt Kim-Lian de mogelijkheid om een hele andere kant van haarzelf te laten zien. “In mijn vorige rollen was ik altijd de stoere meid, een tomboy met een grote mond maar hier ben ik echt een ‘girlie-girlie’, een typisch Californisch meisje. Het helpt overigens enorm dat ik die blonde pruik draag, ik kom meteen in mijn karakter.”

23 August 2010
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.legallyblondemusical.nl
legally blonde, musical, kim-lian van der meij, roy van iersel, jurriaan bles, laura vlasblom, albert verlinde, roel vente, grease, fame, footloose, hairspray, feel good, allard blom, martin michel, chihuahua, harvard, californië