musical
Synopsis

Evita vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte die als onecht kind een moeilijke jeugd ervaart. Met de hulp van een tangozanger verhuist ze op 15-jarige leeftijd naar Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken.…
Start > Producties > 2007 > Drama > Evita
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2007
duur:
120
pauze:
Ja
genre:
Drama
score:
3star
websites:


Zij is een Diamant


 <  1 2
Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 16 dec 2007
Theater: Nieuwe Luxor Theater
Lokatie: Rotterdam
Website: http://www.musicals.nl
Auteur: Marilena

Het veelbewogen leven van Eva Duarte Peron is in 1974 dé inspriratiebron voor Tim Rice om niet alleen zijn samenwerking met Andrew Lloyd Webber weer nieuw leven in te blazen, maar ook om haar indrukwekkend levensverhaal te vertalen naar het theater.

De rol van Juan Peron wordt gespeeld door Roberto de Groot. Hij straalt niet alleen een en al rust uit, hij weet ook de 2 gezichten van Peron sterk weer te geven. Dit vooral door de emotie in zijn zang. Aan de ene kant zien we een statige man die aan het hoofd van een natie staat. Aan de andere kant zien we een man in twijfel die niet schuwt zijn kwetsbaarheid te tonen. Het is jammer dat zijn fysieke rol niet wat groter is, dan had hij Peron nog wat meer diepgang kunnen geven.

Dan de verteller van het verhaal, Che, gespeeld door Stanley Burleson. Halverwege de 2e acte roept Che naar Evita ‘ Excuus dat mijn wapen ironie was.’. Ik zou zijn ‘wapen’ eerder willen omschrijven als verbitterd, boosheid of arrogantie. Vanaf het eerste nummer laait er een soort boosheid in Che op die onduidelijk is. Het is prima dat er een kritische tegenhanger moet zijn voor de dubbele bedoelingen van Eva Peron, maar het is onduidelijk waar de boosheid precies vandaan komt. Is het onmacht, is het afgunst of is hij stiekem heimelijk verliefd op de rijzende ster Evita?? Dieptepunt van de raaskal acties van Che is toch wel het nummer ‘Santa Evita’, waar hij als een driftkikker op en neer staat te springen. Niks ten nadele van Stanley. Hij zingt, zoals niet anders verwacht, goed en speelt zeer overtuigend, maar de keuze van de regisseur om Che zo cynisch neer te zetten gaat erg snel vervelen.

En dan het fantastische ensemble, een en al hulde voor deze groep mensen! Zangtechnisch zeer sterk waardoor nummers als ‘Requim voor Evita’, ‘Buenos Aires’ en ‘ Bakken geld’ een waar hoogtepunt in de voorstelling zijn. Qua dans sprong het duo Robin van den Akker en Esther van Boxtel als tangodansers eruit. Een mooie ondersteuning voor de passie binnen in Eva, maar ook voor de dood die continue op de loer ligt.

De Avro en Joop van den Ende Theaterproducties gingen voor ‘Evita’ op zoek naar een ruwe diamant. Op het moment van de première was de ruwheid nog zeker zichtbaar. Maar diamanten zijn er om geslepen te worden en daaronder vindt men vaak een verassend hoog karaatsgehalte.
‘ Evita’ is nog tot en met half oktober 2008 in verschillende theaters in Nederland te zien.
Voor de volledige speellijst ga naar http://www.musicals.nl

 <  1 2

Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)