musical Theaterseizoen 2018-2019
Welke voorstellingen zijn er aankomend theaterseizoen te zien?
Lees verder »
musical Nieuws op Facebook
Volg Musicalworld op Facebook voor het laatste nieuws.
Lees verder »
musical Musicalworld.TV
Zit op de eerste rij bij Musicalworld.tv
Lees verder »
recensienieuws
musical
Recensie

Heerlijke nachtmuziek (*****)

Datum: 17 / 03 /19

De Nederlandse Reisopera doet Sondheims A Little Night Music. Een groot orkest, vocaal vuurwerk en een voorstelling als een gevaarlijk zoete suikerbom. Jacco had een heerlijke avond en geeft de voorstelling maar liefst vijf (*****) sterren. Lees zijn recensie.

musical
Recensie

All Hands On Deck

Datum: 17 / 03 /19

Na de succesvolle samenwerking met Nits heeft Scapino Ballet de handen ineengeslagen met de bijzondere, theatrale muzikanten van de Wëreldbänd. Bij de vele hoogtepunten in de show is er totale synergie, op andere momenten figureert het gezelschap in de dansshow, en leidt het nautische thema tot minder gelukkige keuzes.

musical
Recensie

Benjamin de Beer en de problemen…

Datum: 12 / 03 /19

De voorstelling is al meer dan honderd keer opgevoerd, in zowel gewone theaters als op scholen. En zeker die laatste categorie is niet zo vreemd. Dit sprookje, dat Herman van Veen heeft opgetekend, zit bomvol problemen van de huidige tijd

musical
Recensie

Ketnet Musical 5: Troep!

Datum: 10 / 03 /19

Met het vijfde deel uit de Ketnet-musical reeks getiteld ‘Troep!’ lijkt er een stevige ecologische boodschap te worden gegeven, maar draait het vooral om de eigen leefomgeving. Net als eerdere delen is het niet het script, maar de aanstekelijke energie van de cast die deze musical het zien meer dan waard maakt

recensiesrecensiesrecensies
09/03 Première Waitress in Londen Recensie
06/03 VIDEO: Stil in mij - Stille wateren,… Perspresentatie
05/03 VIDEO: Bijpraten met het Schaep Perspresentatie
03/03 Een Smurfen musical? Recensie
 
25/02 RECENSIE + VIDEO: Opening Tapasthetater Reportage
23/02 40-45: een nieuwe Sarah Interview
19/02 In gesprek met Femke Soetenga:… Interview
18/02 RECENSIE + VIDEO: Iedereen opnieuw… Reportage

Musicalworld.tv

 • Stil in mij - Stille wateren, diepe gronden

  Twee jaar na de pitch wordt Stil in mij eindelijk een professionele musical. We spreken met regisseur William Spaaij en acteur Ferry Doedens..

  Bekijk Reportage!
 • Bijpraten met het Schaep

  Een maand voor de première op 14 april 2019 praat Musicalworld met cast en regisseur van 't Schaep met de 5 Pooten de musical. Met Jeroen van Koningsbrugge, Eva van der Gucht, Wart Kamps en Gijs de Lange. .

  Bekijk Reportage!
 • Opening Tapastheater

  Zondag 24 februari 2019 werd Tapastheater officieel geopend. Musicalworld ging op verkenning en sprak geestelijk moeder Tessa Harmsen en theatermakers Rikkert van Huisstede, Hanneke Last en Benjamin van der Velden. .

  Bekijk Reportage!
 • Iedereen opnieuw beroemd

  Gisteren was de première van de nieuwste Judas-musical Iedereen beroemd naar de Oscargenomineerde film uit 2000 van Dominique Deruddere. Kijk naar Musicalworlds videoverslag en gesprekken met castleden Joke Emmers, Sven De Ridder, Bert Verbeke én Deruddere..

  Bekijk Reportage!