musical
Synopsis

De Akademie voor Musicaltheater biedt een professionele voltijd opleiding, in drie tot vier studiejaren. Uiteraard is er een sterke basis van technische bedrevenheid nodig om het complexe musicalvak te leren beheersen. Daartoe wordt, onder leiding van…
Start > Producties > 2001 > Oorspronkelijk > Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater
Over...

 
producent:
Frank Sanders
jaar:
2001
duur:
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
websites:


Frank Sanders Akademie voor MusicaltheaterArtikelen
Recensie
20/06/19

Voor Eeuwig en Altijd – FSA jaar 3 is klaar

Met de voorstelling Voor Eeuwig en Altijd sluiten de derdejaars van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater hun opleiding af. In het nieuwe CC… »
Musicalreport
21/06/16

Een wild afscheid door FSA 3

Met de officiële première en tevens dernière van The Wild Party hebben de derdejaars studenten van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater»
Musicalreport
03/06/16

Mazzeltov: na twee jaar studeren

De tweedejaars van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater presenteren Mazzeltov. Wat gebeurt er als een weinig hechte Joodse familie… »
Musicalreport
27/05/16

Vliegende start FSA 1

Met ‘Mind your step’ brengen de eerstejaars studenten van de Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater een geestige voorstelling… »
Recensie
05/06/14

Gluren door de bomen

Gluren door de bomen van een bos vol vreemde bewoners en bizarre ontmoetingen. Bewoners, die gespeeld worden door de 2e jaars van de Frank Sanders'… »
Recensie
28/05/14

Een fantasievolle afsluiting van de opleiding

Derdejaars van de Frank Sanders' Akademie spelen De Fantast, gebaseerd op Tim Burton's Big Fish. Een verhaal vol fantasie, en een begrijpelijk conflict… »
Recensie
30/05/14

De Bovenkamer van FSA1

De eerstejaars van de Frank Sanders’Akademie leveren een mooie groepsprestatie met de voorstelling De Bovenkamer. »
Recensie
24/05/14

FSA 4 - het einde

Tot zover, de voorstelling van de 4e jaars van de Frank Sanders' Akademie gaat over het einde, de uitvaart, maar we kunnen ook zeggen. Deze… »
Recensie
31/05/13

Corpse Bride op de Frank Sanders Akademie

Vrijdagavond werd de eerste ‘Tot de dood ons…’ gespeeld door studenten van de Frank Sanders Akademie. Komende week is de voorstelling nog een paar… »
Recensie
30/05/13

Pakkende voorstelling 2ejaars Frank Sanders Akademie

Het Pakt is gebaseerd op de film (en boek) Die Welle, wat weer is gebaseerd op een bizar schoolexperiment dat eind jaren zestig daadwerkelijk werd uitgevoerd.… »
Recensie
23/05/13

Een grappig en grimmig Stuk

Stuk, de presentatie van de eerstejaars van de Frank Sanders’ Akademie, is een stuk met kolder en bittere ernst. Een boeiende voorstelling. »
Recensie
31/05/12

Alice in Gothicland

Een bezoek aan een land vol maffe wezens, die er nogal gothic uitzien, dat staat je te wachten als je met Alice een bezoek brengt aan Onderland. »
Recensie
30/05/12

Flatline verwart en verrast

De tweedejaars van de Frank Sanders' Akademie verrassen opnieuw met een ijzersterke voorstelling. Een voorstelling die amuseert, boeit en tegelijkertijd… »
Recensie
23/05/12

We zijn er(bij) geweest

Anno 2012. Moeten we het einde der tijden vrezen? In “We zijn er geweest” staan de 1e jaars Frank Sanders’ op de drempel naar… geen toekomst meer? »
Recensie
07/05/12

FSA 4 heeft het Perfect voor Elkaar

Relaties en romance. Het is voer voor boeken films en theater. Ook in de musical Perfect voor Elkaar draait het daarom. Op een coole, geestige manier. »
Recensie
10/06/11

Mad-ley bizarre tornado

Met Mad-ley spelen de 4e jaars Frank Sanders' studenten een medley van eigen werk, maar wel een heel bizarre. »
Recensie
30/05/11

Esperanza, vertel zingend verhalen..

Het 3e jaar van de Frank Sanders Akademie is op tour. Met de voorstelling Esperanza deden zij diverse theaters aan om aanstaande maandag te eindigen in… »
Recensie
26/05/11

De vrouwen van…

De 2e jaars van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater brengen een bewerking van de The Stepford Wives. Waar de studenten wel laten zien dat ze… »
Recensie
19/05/11

Frank Sanders’ 1ejaars voorstelling verbluffend sterk

Met de zelfgeschreven musical Vang Me wordt door de eerstejaars van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater een ongekend sterk visitekaartje afgegeven. »
Recensie
30/05/10

Een afscheid met Vuurwerk.

Voor veel 3e jaars zit de opleiding er nagenoeg op. Met "Vuurwerk" wordt afscheid genomen van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater. »
Recensie
26/05/10

Liefde: charmante romcom-musical.

Met “Liefde – je moet er in geloven anders wordt het niets” hebben de tweedejaars studenten een fraaie musicalbewerking gemaakt van Alles is Liefde… »
Interview
24/05/10

Vooruitblikken op een romantische musicalkomedie

Met twee van de 2ejaars studenten van de Frank Sanders' Akademie blikken we vooruit op de voorstelling die ze vanaf woensdag gaan spelen. »
Recensie
19/05/10

Blackout: conflicten in een schuilkelder

In Blackout heeft een onbekende ramp ervoor gezorgd dat een groep mensen op elkaar is aangewezen. In deze minimaatschappij is het geen pais en vree. »
Recensie
12/05/10

De vermoorde onschuld: een perfect visitekaartje.

De 4e jaars studenten van de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater spelen met "De Vermoorde Onschuld" een geweldig geestige voorstelling. »
Musicalreport
30/05/09

Mojo, Baby, Yeah!: Fout, fouter, Mojo!

Yeah Baby! Mojo! Groovy Baby!Wie de typische uitspraken hoort denk al gauw aan de foutste superspion ooit… Nee, niet James, maar Austin. »
Recensie
28/05/09

Leoland vooral medley musicalnummers.

Het verhaal van Leoland biedt een kapstok voor een aantal fraaie musicalsongs. Helaas komt het verhaal niet goed uit de verf. »
Recensie
21/05/09

Mahagonny: als de remmingen weg zijn

Een meesterlijke vormgeving geeft de eerstejaars Frank Sanders' Akademie alle ruimte tot een fraaie presentatie. »
Recensie
31/05/08

Vensters geven geslaagde inkijk

De eerstejaars van de Frank Sanders' Akademie kunnen zich lekker uitleven in hun eindproductie, de eenakter "Vensters". »
Recensie
31/05/08

Uitgespeeld groeit tijdens voorstelling

Dé recensent uitmaken voor boerenlul in een voorstelling over wraak. Dat is natuurlijk vragen om vergelding van de recensent in zijn eerstvolgende schrijfsel. »
Musicalreport
28/05/08

Theatersportvereniging met Happy End

Het tweede jaar van de Frank Sanders Academie locatie Nijmegen brengt met ‘Happy End’ een dynamische voorstelling in twee talen. »
Recensie
24/05/08

Femmes Fatales intrigerende voorstelling

Femmes Fatales is een intrigerende voorstelling over de fantasiewereld van een Zuid Amerikaans gevangene, die in de gevaren om zich heen steeds het beeld… »
Recensie
22/05/08

Vrouwenvlees is appetijtelijk

Vier dames wonen samen en runnen cateringservice “Vrouwenvlees”. Als deze toch niet zo rendabel blijkt te zijn moet er een leegstaande kamer worden… »
Interview
24/05/07

In gesprek met Zonder Moeite Niets-componist Rhody Matthijs

Dit jaar spelen de vierdejaarsstudenten van de Frank Sanders Akademie de eindvoorstelling ‘Zonder Moeite Niets’. De voorstelling werd geschreven door… »
Recensie
23/04/07

Zonder Moeite Niets passende afsluting

De vierdejaars studenten van de Frank Sanders ronden hun opleiding af met "Zonder Moeite Niets - een backstage musical comedy". De show gaat over vier… »
Recensie
01/10/06

Zwart Bloed - Triomf van minimalisme en vakmanschap

Wie deze nieuwe Neder-horror-musical aan zich voorbij heeft laten gaan heeft slechts de meest originele Nederlandse musical van het jaar gemist. Het is… »
Interview
29/09/06

Zwartbloed: een repetitie vol humor en horror

Zwart Bloed is een voorstelling voor de avontuurlijke musicalganger. De combinatie van horror en humor maakt het uniek, het is specifiek op de actrices… »
Musicalreport
02/06/06

Delphi

De Griekse mythologie kent zo zijn wonderlijke verhalen. Van goden en muzen tot halfgoden en mensen. In Delphi zien we een aantal van hen terug. Een aantal… »
Recensie
14/05/06

Les Liaisons Dangereuses

'Les Liaisons Dangereuses' van schrijver Choderlos de Laclos is door de jaren heen de inspiratiebron geweest van vele werken, zo ook voor de eindexamenvoorstelling… »
Musicalreport
01/06/05

All the Way op de Frank Sanders Akademie voor Musical Theater

Om haar eerste lustrum te vieren produceert het derde jaar van de Frank Sanders Musical Akademie de musical All the Way, een bewerking van de Broadway-musical… »
Musicalreport
05/05/05

Sleutelkruid, Het

Gistermiddag heb ik een betoverende voorstelling bijgewoond in het Werktheater: een musicalbewerking van het boek Het Sleutelkruid van Paul Biegel. Het… »
Interview
21/04/05

Evasie

We bleken alle drie met dezelfde ideeen rond te lopen en ze bleken ook nog goed bij elkaar aan te sluiten. De overkoepelende titel “Evasie” kwam tot… »
Recensie
26/04/05

Mystery Men

Een produktie als deze is toch een mooie kans om nu al naar het talent van de toekomst te gaan kijken. Vooraf aan de voorstelling begon ik wel nog even… »
Achtergrond
26/04/05

Achter de schermen bij Mystery Men

Het gonst al een tijdje van de geruchten; De Mystery Men komen eraan! Maar wie zijn deze Mystery-men en nog belangrijker, wat doen deze mysterieuze mannen… »