musical
Synopsis

Seth Gaaikema, Dirk Brossé en Frank Van Laecke creëerden een ware spektakelmusical geïnspireerd door één van de spannendste avonturen die Hergé (pseudoniem van Georges Remi, 1907-1983) ooit voor zijn held Kuifje tekende: het dubbelalbum De 7 Kristallen…
Start > Producties > 2007 > Oorspronkelijk > Kuifje - De Zonnetempel
Over...

 
producent:
Musical Dreams
jaar:
2007
duur:
165 minuten
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
websites:


Kuifje - De Zonnetempel

De musical


NIEUWS
10/10/07

Eerste kinderrepetitie van herneming Kuifje de Zonnetempel gestart.

Vandaag waren Goedele Liekens, de bekende Vlaamse sexuologe, en dochters Merel en Celeste in Antwerpen te gast voor de eerste kinderrepetities van Kuifje – De Zonnetempel. »
05/09/07

Meeste nominaties voor Kuifje

Kuifje is met acht nominaties de grootste kanshebber bij de Vlaamse Musicalprijzen. »
20/08/07

De aller- allerlaatste Kuifje… tenminste, in Oostende.

Zondagmiddag was Oostende voor de laatste maal locatie voor de musical Kuifje-De Zonnetempel. De allerlaatste voorstelling, zo leek het, totdat werd aangekondigd dat de show naar Antwerpen zal gaan. »
19/08/07

Kuifje naar Antwerpen

Vandaag werd bij de laatste voorstelling van Kuifje in Oostende bekend gemaakt dat de productie vanaf 18 oktober voor 3 weken lang in de Stadsschouwburg in Antwerpen te zien zal zijn. Tickets zijn vanaf maandag 20 augustus 9u00 te verkrijgen.
»
01/08/07

Kuifje - De Zonnetempel stopt 19 augustus.

19 augustus zal Kuifje - De Zonnetempel voor het laatst te zien zijn in de Kursaal in Oostende. De show, die lovende recensies in Nederland en België opleverde, heeft dan anderhalve maand in de kustplaats gestaan. »
05/07/07

Stoomtrein brengt Kuifje naar theater Oostende

Vandaag zijn Kuifje en Bobbie onder luid gejuich per stoomtrein Oostende binnengereden. Oostende was massaal aanwezig om onze jonge held Kuifje, Jelle Cleymans, en z’n trouwe vriend Bobbie te verwelkomen »
29/06/07

Met de trein naar Oostende…

Donderdag 5 juli, om 11.35 uur, zullen Kuifje en Bobbie per stoomtrein in het station van Oostende aankomen. »
18/06/07

Kuifje verhuist naar Oostende

Met een daverend slotapplaus bij de laatste voorstelling heeft Rotterdam afscheid genomen van Kuifje. »
13/05/07

Jukebox: Kuifje de musical

Nu in de Jukebox, de musical Kuifje die op 22 mei 2007 in premiere ging in het Nieuwe Luxor Theater van Rotterdam.
Kuifje - De Zonnetempel sleept je mee en brengt je naar hogere sferen net zoals Professor Zonnebloem die na een rolbliksmel letterlijk met stoel en al door de lucht wordt geslingerd. Door de sterke muzikale en visuele vertolking van dit spektakel worden de albums 'de 7 kristallen bollen' en 'de zonnetempel' op magische wijze omgetoverd tot een spektakel waar Kuifje en zijn vrienden in levenden lijve opduikt. »
23/04/07

Reporter voor Kuifje gezocht

Voor veel journalisten was en is hij een grote inspiratiebron; Kuifje de avontuurlijke en altijd nieuwsgierige reporter. 78 jaar geleden zag deze stripheld het licht en dit jaar, op 22 mei, is het 100 jaar geleden dat Kuifjes geestelijk vader Hergé werd geboren. Ter gelegenheid hiervan wordt de grootste reporterdag ooit georganiseerd. Voor deze speciale reportersdag zoeken we samen met u naar 1500 razende reporters, die onder leiding van een bekende reporter op zaterdag 12 mei in het Belgische Oostende verslag doen van musical Kuifje - De Zonnetempel. »
10/04/07

Vlaamse repetitiestart Kuifje

Op dinsdag 10 april, om 10.30u verzamelden de producenten en cast van Kuifje ? De Zonnetempel in Antwerpen voor de allereerste repetitiedag. Het aansnijden van de kuifje-taart vormt meteen het feestelijk startsein voor een periode van intensief repeteren. Een ding is zeker, iedereen staat te popelen om de meest succesvolle Vlaamse musical ooit terug tot leven te wekken.

»
30/03/07

Finale Kuifje’s ‘Aaidols’ op zaterdag 31 maart bij Paul de Leeuw

Jelle Cleymans, die vanaf 5 juli de rol van Kuifje vertolkt in de musical Kuifje - De Zonnetempel, vliegt ook in het echte leven van het ene avontuur naar het andere. Letterlijk en figuurlijk. Zo wordt hij wegens zijn drukke agenda voor de opnames van de finale van ‘Zo is er maar 1’ zelfs per helikopter overgevlogen vanuit Nederland.

»
19/02/07

Jelle Cleymans de echte Kuifje

Onder grote persbelangstelling werd Jelle Cleymans afgelopen woensdag voor het eerst als Kuifje voorgesteld. Journalisten, fotografen en cameraploegen verzamelden in het Kursaal Oostende om exclusief een blik op de sympathieke stripheld te kunnen werpen. Voor het grote publiek is het nog wachten tot 5 juli, al licht de foto in bijlage reeds een tipje van de sluier op.

»
13/02/07

Kuifje-cast (nagenoeg) compleet.

Met de naam van Bert Simmhoffer, die rol van professor Bergamot zal gaan spelen, is de Kuifje-cast zo goed als compleet. Wat nog rest zijn Kuifje’s hond (hier zullen verkiezingen voor komen) en de kinderen Zorrino en Fleur, waarvan de eerste audities afgelopen weekend hebben plaatsgevonden.

»
06/02/07

Steve de Schepper is Zonnebloem in Kuifje.

Bij de bekendmaking van de Kuifje-cast was er nog 1 hoofdrol niet bezet. Vermist, zoals het heette. Hij blijkt eindelijk gevonden in de persoon van Steve de Schepper.

»
13/11/06

Cast Kuifje en de Zonnetempel bekend gemaakt

Rotterdam- Vandaag werd de cast bekend gemaakt van de Vlaams/Nederlandse productie van de musical ‘Kuifje en de Zonnetempel’. Deze musical gaat op 22 mei 2007 in het Nieuwe Luxor in Rotterdam in premiere en zal daar een maand te zien zijn. De hoofdrol van Kuifje zal gespeeld worden door Jelle Cleymans. Henk Poort kruipt wederom in de huid van Kapitein Haddock. Miranda van Kralingen zal de rol van Bianca Castafiore spelen en Jansen en Janssen zullen gespeeld worden door respectievelijk Dick Cohen en Walter Baele. Richard Spijkers gaat de rol van de Grote Inca spelen. Later vanavond een uitgebreid verslag van de perspresentatie van vandaag.

»