musical
Synopsis

Seth Gaaikema, Dirk Brossé en Frank Van Laecke creëerden een ware spektakelmusical geïnspireerd door één van de spannendste avonturen die Hergé (pseudoniem van Georges Remi, 1907-1983) ooit voor zijn held Kuifje tekende: het dubbelalbum De 7 Kristallen…
Start > Producties > 2007 > Oorspronkelijk > Kuifje - De Zonnetempel
Over...

 
producent:
Musical Dreams
jaar:
2007
duur:
165 minuten
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
websites:


Kuifje - De Zonnetempel

De musical


Reacties

Pagina
21-05-07 @ 13:49

Tussen alle grote PR-gepromote opgeblazen zeepbellen, eindelijk weer een voorstelling met een hart die met liefde is gemaakt en waar de techniek ten dienste staat van het verhaal.
Visueel verbluffende hoogstandjes wisselen af met intieme en ontroerende momenten.
De cast is briljant en lijkt zo uit de gelijknamige stripalbums gestapt. De muzikale arrangementen en de massascenes zijn adembenemend. Ik heb enkel superlatieven voor deze show en ik ga zeker nog een keer!

23-05-07 @ 21:04

Om maar even alle cliche’s uit de kast te trekken: na alle vrouwenmusicals (Grease, the Wiz, enz) en alle familievoorstellingen (the Lion King e.d.) voelt Kuifje aan als een typische “mannenmusical”. De voorstelling is (zeker in het begin) spannend, en doet denken aan avonturenfilms als Indiana Jones. Heerlijk verfrissend.

Maar ook de cast is erg goed. Professor Zonnebloem werd precies zo neergezet als ik hem in gedachte had. Zelfs zijn stemmetje past perfect bij de rol.

Toch zijn er een aantal minpunten.. Jansen en Jansen hoefden voor mij niet zozeer te dansen. Met name de eerste keer voelde het als overbodig en niet passend bij de karakters.
Bovendien is er op sommige punten een vreemde keuze gemaakt om het verhaal te vertellen waardoor de voorstelling soms erg lang doet lijken. Nou ja, hij duurt ook 165 minuten.

04-08-08 @ 23:53

Aardige musical…Reageer Zelf


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst