Recensie

A Tribute to the Bee Gees

Pop en rock nummers van bekende artiesten en bands zijn de laatste jaren een enorme inspiratiebron geweest voor menig theatervoorstelling.

Neem bijvoorbeeld Saturday Night Fever of Mamma Mia, We Will Rock You, Taboo, the Who’s Tommy, Closer to Heaven, Jailhouse Rock, Never Forget, Our House,Tonight’s the Night, Abba Mania, Queen in Concert, Songfestival in Concert en Movin’ Out.
Vanaf vandaag is Nederland een nieuwe theatervoorstelling rijker gebaseerd op nummers van niemand minder dan de Bee Gees. Niet alleen eigen hits, maar ook bekende nummers die zij voor andere artiesten hebben geschreven zorgen voor een swingend avondje uit.

De cast bestaat uit 6 zangers en zangeressen waaronder musical artiesten Rolf Koster, Casey Francisco en Brigitte Nijman. Zij worden bijgestaan door een 6 koppig energiek dans ensemble.
Door de opzet van de voorstelling, toch voornamelijk luisterliedjes, komt het ensemble helaas niet zo heel vaak aan bod. Maar aan de andere kant zorgt dat er ook wel weer voor dat in de nummers waarin zij wel te zien zijn zoals ‘Jive Talking’, ‘Night Fever’ en ‘You should be dancin’ extra dynamisch zijn.

Qua keuze van de liedjes is het een groot feest der herkenning. Dat maakt dat er niet echt uitschieters zijn, maar dat de gehele voorstelling gewoon prettig is om naar te luisteren. Maar er zijn natuurlijk wel een een aantal aangename verrassingen. Zoals bijvoorbeeld de medley van oude liedjes met nummers als ‘I started a joke’, ‘Have you seen my wife mr. Jones’ en ‘Massachusetts’.
Maar ook ‘Nights on Broadway’, ‘Emotions’ en ‘Guilty’ worden zeer mooi vertolkt. .

A Tribute to the Bee Gees is zeker voor de wat oudere generatie een geslaagde avond uit. Geen grote decors en veel poespas, gewoon lekker genieten van mooie liedjes en hier en daar swingen op good old disco music.

21 January 2008
Try-out
IIJsselstein
Fulco Theater
http://www.atributetothebeegees.nl
bee gees, saturday night fever, rolf koster, casey francisco, brigitte nijman, stayin' alive, tribute, diana ross, barbara streisand, joop van den ende