Reportage

CD en nieuwe vrouw voor Toon

De laatste "Toon' van Wieneke Remmers werd afgesloten met de presentatie van de CD van de voorstelling.

De nagenoeg uitverkochte grote zaal van de Schouwburg van Amstelveen toont wel aan dat Toon een grote hit is. En verdient een succesvolle voorstelling niet z’n eigen CD. Op 2 februari was dan het moment om deze CD officieel uit te reiken. Chantal Janzen, een paar dagen vrij van Petticoat, had de eer dit te doen. Ze vertelde van haar bewondering voor Toon Hermans. “Wat anderen met Michael Jackson hadden, had ik met Toon.” Al toen ze jong was hoopte ze op een musical over Toon Hermans, en dat ze er zelf in mocht meespelen. Slechts de helft hiervan is de waarheid geworden. Uiteraard was deze eerste CD, voorzien van een mooi lijstje, voor de man die de toon van Toon zo goed raakt in zijn vertolking van de rol, Alex Klaasen.
Maar niet alleen Alex kreeg zijn spotlight. Wieneke Remmers vertolkte voor de laatste keer Rietje, en gaat op zwangerschapsverlof. Naast een CD in lijst waren er voor haar ook bloemen en mini-Toon kleertjes. De opvolgster staat al klaar. Céline Purcell zal de rol vanaf nu overnemen en toetreden tot de uitstekende ondersteunende cast, verder bestaand uit Jan Elbertse, Guy Clemens, Wouter Zweers, Eva Poppink en Tina de Bruin.

02 February 2011
CD uitreiking
Amstelveen
Schouwburg Amstelveen
http://www.toondemusical.nl
toon, chantal janzen, alex klaasen, wieneke remmers, céline purcell, toon hermans, cd-presentatie, jan elbertse, toon de musical, V&V

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen