Perspresentatie

Forbidden Musicals on Tour

Eind maart gaat Forbidden Musicals on Tour van start. Voor de die hard musical liefhebbers is “Forbidden” inmiddels een begrip. Voor het grote publiek een voorstelling die niet gemist mag worden en die men gewoonweg moet ervaren.

Leuke feiten over Forbidden Musicals en Forbidden Musicals on Tour
- Het langste blok dat ooit in Forbidden Musicals te zien is geweest was in Forbidden 5. Maar liefst 25 minuten lang was er een parodie op de voorstelling '3 Musketiers'
- In Forbidden Musicals on Tour komt '3 Musketiers' ook voorbij. De cast gaat bewijzen dat je alle drama en “alles, alles alles” ook in 3 minuten kunt neerzetten in plaasts van 3 uur. Een timer zal dit bewijzen!
- Aan de basis van het creatieve proces van Forbidden Musicals on Tour stond een lijst van de 30 meest populaire musicals in Nederland. Deze lijst is daarna gehalveerd wat dus betekend dat 15 grote en minder grote musicals in Forbidden Musicals on Tour te zien zullen zijn waaronder Miss Saigon, Cats, Les Misérables, Joe de Musical en Cyrano. The Phantom daarentegen zul je niet aantreffen.
- Het vaste rijtje acteurs die jaarlijks in Forbidden Musicals als parodie terugkeren, Stanley Burleson, Vera Mann, Pia Douwes en Danny de Munk, zullen ook in Forbidden Musicals on Tour hun vaste plek hebben.
- Nieuwsfeiten van het afgelopen jaar als de relatie tussen Jamai en Ron (Link red.) en de zwangerschap van Kim Lian van der Meij zijn zeker Forbidden waardig en mogen dus niet ontbreken in Forbidden Musicals on Tour.
- Een van de leukste acts uit de geschiedenis van Forbidden Musicals is die van de Koeienkoning, een parodie op the Lion King, uit Forbidden 6. Deze act zal ook in Forbidden Musicals on Tour te zien zijn.
- Forbidden Musicals on Tour zal niet in herhaling vallen, wel zal er oud materiaal gebruikt gaan worden maar dat wordt aangepast en aangescherpt door vaste tekstschrijfster Petra C. van der Eerden.
- De closing act in de 1e akte is Miss Saigon. In niet meer dan 12 minuten komt het hele spektakel, inclusief helicopter voorbij!
- Naast Forbidden Musicals on Tour komt er dit jaar ook nog de traditionele Forbidden Musicals, nummer 9, in het Werktheater in Amsterdam.
- Forbidden 10 gaat volgens Michael Diederich iets heel bijzonders worden!


De 1e try out van Forbidden Musicals on Tour is op 29 maart in Theater de Muze in Noordwijk. Op 6 april is de première in het Werktheater in Amsterdam. Tot en met 16 juni is deze productie in heel het land te zien. In totaal zullen er 26 voorstellingen gespeeld gaan worden.
Voor meer informatie kijk op http://www.forbiddenmusicals.nl
Voor de promo klik hier
17 March 2008
N.v.t.
Amsterdam
Werktheater
http://www.forbiddenmusicals.nl
forbidden musical, forbidden broadway, michael diederich, boom chicago, joke de kruijff, the phantom of the opera, chess, les miserables, miss saigon, joe, cyrano, fame, alberto ter doest, cystine carreon, gooische vrouwen, copacabana, grease