Perspresentatie

Let’s Hear It For the Boy

Het begon met Grease, het ging verder met Fame en in 2009 is er Footloose. Bovendien een bonte sterrenparade in de gefilmde reportage van MusicalWorld.TV.

Een van de beste vriendinnen van Ariel is Rusty, gespeeld door Talita Angwarmasse. “Rusty is een tiener die is opgegroeid in het dorpje Beaumont. In het dorp heeft de dominee de macht en dansen en zingen is verboden vanwege het tragische ongeluk wat heeft plaatsgevonden. Iedereen daar heeft het meegemaakt want het is echt een ‘ons kent ons’ gevoel en ze leggen zich er in 1e instantie dus ook bij neer dat die dominee de touwtjes zo strak in handen heeft. Wat voor mij leuk is aan deze rol is dat ik zelf ook uit een dorp kom en op mijn 16e naar Amsterdam ben verhuisd. Ik ken het verschil tussen het dorpse en de grote stad dus erg goed en dat kan ik hier mooi in meenemen.”

Nog geen anderhalve week geleden werd de laatste voorstelling van ‘Fame’ gespeeld en een groot gedeelte van de cast is nu weer bij elkaar voor ‘Footloose’. Een vrij korte overgang tussen de producties dus hoe staat het met de voorbereidingen van de castleden voor deze nieuwe voorstelling?
William: Ik probeer er blanco in te stappen, al light dat voor mij toch anders omdat ik de rol al eens gespeeld heb. Natuurlijk heeft Allard Blom het hertaald en ik heb al gezien dat teksten anders zijn en scènes anders lopen dus er is verschil. Ik ga gewoon proberen om een hele frisse en nieuwe rol neer te zetten. Ik ben de afgelopen jaren niet alleen als persoon, maar ook als zanger, danser en acteur gegroeid dus dat neem ik nu mee. Daarbij heb ik het gevoel dat dit nu mijn moment is, ik ben 25, ben ik goede vorm en heb genoeg bagage mee om deze rol te kunnen dragen.”
Cindy vult aan: “ Ik heb het script nog niet gezien maar ik weet wel wat de rol van Ariel in grote basis lijnen inhoudt. Wat we er verder van gaan maken moet in de repetitieperiode uitwijzen, dat laat ik lekker over me heen komen. Maar ik heb wel enorm veel zin om aan iets nieuws te beginnen. Het mooiste punt in deze periode vind ik toch altijd als alles samenkomt. Martin Michel is een kei in het samenvoegen van dans en zang en ik heb enorm veel zin om dat proces aan te gaan.”
“Ik ken de film en de muziek uiteraard en ik heb van een collega ook een dvd van de musicalversie gezien. Maar ik heb er bewust voor gekozen om er blanco in te stappen en even niet zoveel voorwerk te doen. Vandaag beginnen we met de 1e lezing en kan ik kijken wat mijn rol inhoudt qua teksten en nummers. Ik vind het wel spannend om het eens op deze manier te benaderen. Ik ga me gewoon laten verrassen door wat me gegeven wordt door de regisseur en mijn collega’s”, aldus Talita.

Musicalfilms zijn helemaal hot and happening op dit moment. Ook ‘Footloose’ ontkomt niet aan een remake die, zoals het er nu naar uit ziet, in 2010 in de bioscopen te zien moet gaan zijn. Zac Effron is al gecast voor de rol van Ren, een keuze die William wel snapt. “Hij is op dit moment wel het type en de man om die rol te doen, maar ik had Justin Timberlake ook wel in deze rol gezien. Als ik naar mezelf kijk vind ik mezelf niet echt een ‘pretty pretty’ boy,van Jim (Bakkum red.) vind ik dat bijvoorbeeld wel. Kevin Bacon was destijds ook niet echt de pretty boy maar hij heeft wel een randje. Zac Effron is weer de typische pretty boy en is wat gelikter. Justin vind ik echt te gek in zijn zang en dans maar heeft daarnaast wel dat stadse en dat ruige wat die rol wel een beetje moet hebben.”

Tot slot dan nog de vraag waarom iedereen naar deze swingende musical moet komen kijken.
William: “Het verschil met voorstellingen als Grease en Fame is het verhaal. Natuurlijk heb je de bekende hits, maar daarnaast ook een sterk verhaal wat tot een doel komt. Je strijdt ergens voor en je krijgt het voor elkaar.”
Cindy vult aan: “Sowieso is het natuurlijk geweldig dat deze voorstelling nu eindelijk eens naar Nederland komt. Daarnaast heeft de show herkenbare punten, zoals de muziek, wat voor het publiek ook een prettig gevoel oproept.”
“Het verhaal is natuurlijk bij veel mensen bekend, het is een feel good show met jonge, frisse talenten. Voor de 30-plussers in de zaal zal het een geweldige avond uit zijn waarbij ze terug kunnen gaan naar hun tienerjaren. En de jongeren van nu zullen afgaan op het sprankelende en de talenten in de voorstelling”, aldus Talita.
Overigens was er vandaag ook een verassingbezoek van de 6 finalisten van So You Think You Can Dance! 1 van hen zal een rol (dans en acteren) gaan spelen in de voorstelling en de 6 dansers zijn dus al voorgesteld aan hun potentiele nieuwe collega's. Op 11 december wordt op RTL 5 bekend wie de rol gewonnen heeft.

‘Footloose’ is vanaf 16 januari in de grotere theaters in heel het land te zien. De première is op 1 februari in Theater aan de Parade in Den Bosch.
01 December 2008
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.theaterhits.nl
footloose, albert verlinde, william spaaij, kim-lian van der meij, so you think you can dance, rtl, elise, vincent de lusenet, allard blom, talita angwarmasse, cindy bell, pieter de groot, evert-jan korving