musical
Synopsis

Hallo mijnheer de Uil
Waar brengt u ons naar toe?
Naar Fabeltjesland?


Jazeker, naar Fabeltjesland! In het seizoen 2007/2008 zijn ze eindelijk terug! Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, de Gebroeders Bever en de gezusters Hamster.…
Start > Producties > 2007 > Familie > Fabeltjeskrant
Over...

 
producent:
De Graaf en Cornelissen Producties BV / Robin de Levita Productions BV
jaar:
2007
duur:
90
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
4star


Meneer de Uil… echt waar?


 1 2 >
Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 30 sep 2007
Theater: Theater aan de Parade
Lokatie: Den Bosch
Website: http://www.fabeltjeskrantdemusical.nl
Auteur: Marilena

Hoezo ‘oubollig en ver voor mijn tijd’? De Fabeltjeskrant mag dan wel bijna 40 jaar oud zijn maar het gaat zeker met zijn tijd mee. Vandaag werd het Grote Dierenbos even verruild voor het Theater aan de Parade in Den Bosch voor de première van de Fabeltjeskrant musical.

In het Grote Dierenbos ontstaat commotie. Net als de dieren vergaderen over een passende straf voor Zoef de Haas, krijgen ze bezoek van iemand uit de mensenwereld, Reinaert Bron. Reinaert is een overwerkte tv-producer op zoek naar rust. Maar als de dieren hem uiteindelijk vragen een heuse talentenjacht te organiseren, wordt hij direct enthousiast.

Dat de Fabeltjeskrant in de jaren ’60 en ’70 zo mateloos populair was, kwam niet alleen door de innemendheid van de personages maar zeker ook door het feit dat de verhaaltjes altijd erg actueel waren. Aan Jon van Eerd de taak om de nostalgie en het jeugdsentiment van weleer te mengen met thema’s van nu aangezien hij werd aangetrokken om het script te schrijven. En wat is er anno 2007 meer actueel dan een multiculturele samenleving en inburgeringcursussen. Vandaar dat naast alle bekende figuren uit het grote dierenbos een nieuwe bewoonster te zien is; Fatima, een Oosterse Poes. Mag Isadora Paradijsvogel dan wat problemen zien in deze integratie, de rest van de dieren geven gelukkig de boodschap af dat ieder gelijk is en dat ze geen onderscheid maken.  Naast de moderne snufjes die voorbij komen, zoals de mobiele telefoon en een laptop met internet, mag ook de hype rondom talentenjachten op tv als ‘Idols’ en ‘X-Factor’ natuurlijk niet ontbreken. Kompleet met groene kamer (green room) en een duo presentatie van Mevrouw Ooievaar en Meneer de Uil. Een kleine ‘sneer’ naar de kwaliteit van dit soort programma’s wordt subtiel in de tekst van Ara verwerkt als hij aan de dieren uitlegt dat een talentenjacht “een programma met mensen is die vooral niks kunnen maar daardoor wel een ster zijn”.


 1 2 >

Fotos
musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)