Biografie

Simone Kleinsma is Nederlands actrice, musicalster en televisiepresentatrice. Daarnaast verzorgt ze optredens: Simone ‘live’, met een gerenommeerd orkest of pianist (bij voorkeur Cor Bakker of Tonny Eyk), waarbij ze liedjes zingt uit de wereld van…
Start > Acteurs > Kleinsma > Simone Kleinsma
Over...

 
Geboortedatum:
08-05-1958
Woonplaats:
Amsterdam


Musicals in Concert 2015: Meezingen met Simone en consorten


Artikel: Perspresentatie
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 06 okt 2015
Theater: Ziggo Dome
Lokatie: Amsterdam
Website: http://www.stage-entertainment.nl
Auteur: Jeroen Schat, TV:Frans P. Wollrabe & Huibert J. Schat

Op 13 en 14 november 2015 is er weer Musicals in Concert in Ziggo Dome. Musicalworld sprak met een aantal castleden, waaronder Simone Kleinsma, René van Kooten en B-Brave. VIDEO.

Musicals in Concert komt terug. En er wordt een nog grootser spektakel beloofd. Natuurlijk kent de cast een aantal bekende namen, waarvan er enige vooral buiten de musicalwereld bekend zijn. Berget Lewis is, ondanks haar deelname aan de musical Dreamgirls, natuurlijk vooral als zangeres bekend, en B-Brave kennen we, ondanks individuele deelnames aan musicals in kinderrollen, als een populaire groep voor de jongste generatie. Daarnaast staan Simone Kleinsma, Freek Bartels, Pia Douwes, Stanley Burleson, René van Kooten, William Spaaij, Anouk Maas en Willemijn Verkaik, die allen meerdere hoofdrollen in musicals voor hun rekening hebben genomen.

De belofte van grootser slaat vooral op het decor. Een tweetal led-wanden zorgen voor de entourage, Times Square in New York, met bekende billboards die natuurlijk ook op maat beelden kunnen laten zien, en twee straten die als catwalks de zaal in lopen, en waartussen zich de vipplaatsen bevinden.  En even gemakkelijk verandert het decor in het interieur van een theater. De show krijgt een rode draad, en is verdeeld in blokken. De verhaallijn gaat over een meisje dat naar New York gaat, en daar onder andere te maken krijgt met audities, een premièrevoorstelling en een afterparty. Er wordt geput uit een 35-tal musicals, wat een 60-tal songs oplevert.
Voor de samenstelling is Maurice Wijnen verantwoordelijk. Hij is bij de keuzes voor de nummers uitgegaan van de mensen die hij heeft, gekeken wat ze in het verleden hebben gedaan, en naar hun specifieke kwaliteiten. Zo is William Spaaij, die recentelijk vooral in serieuze drama’s te zien is geweest, als goede danser te zien met Singin’ in the rain. Hij kan daarin naar hartenlust tappen. Voor veel musicalliefhebbers zal de grote verrassing de mini-musical zijn die in het concert is verwerkt. Er is een samenvatting gemaakt van Elisabeth, toch voor velen een goede herinnering. In dit blok zullen Stanley Burleson en Pia Douwes hun oude rollen nog een keer oppakken.
Meezingen mag, maar niet het hele concert. Zoals Maurice Wijnen het zegt: “Soms wil je gewoon niet dat mensen meezingen, zoals bij Defying Gravity van Willemijn Verkaik vorig jaar. Dan projecteer je ook geen teksten.” Wie net als deze redacteur vindt dat songs uit jukeboxmusicals eigenlijk niet thuis horen in een “Musicals in Concert”, omdat ze niet voor musical zijn gemaakt, komt ook dit jaar bedrogen uit. Ze zijn wel vooral geconcentreerd in het laatste gedeelte, het afterparty blok. Omdat je toch met een feestje wil eindigen. Onder andere The Bodyguard vinden we daar terug.
Met de aankondiging van Beauty and the Beast en de audities voor The Lion King (Wijnen over die keuze: “Ook de DVD’s worden om de zeven jaar heruitgegeven.”) zal het ook niet verwonderen dat er een Disney-blokje in het concert zit. Mét Aladdin.
Dat de cast kan zingen lieten ze zien met het nummer Starmaker, uit de televisieserie Fame. Nu nog begeleid door een pianist op een vleugel. Uiteraard heeft het concert een flinke band, onder leiding van Eric van Tijn.

 


Fotos

Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws Musicalnieuws
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)