Perspresentatie

Poison Ivy

Naast het internationale musical "geweld" dat we dit seizoen in de Nederlandse theaters te zien krijgen, komt Opus One ook dit jaar weer met een unieke eigen gecreëerde familievoorstelling, Ollie B. Bommel en de Trullenhoedster genaamd.

Een voorstelling uit de oude doos van Opus One maar voor dit seizoen geheel opgepoetst. Het creatieve team wat in 1998 de voorstelling tot een succes maakte, is ook nu weer van de partij. Coot van Doesburgh heeft de teksten verzorgd, Ton Scherpenzeel is verantwoordelijk voor de muziek en John Yost neemt de regie op zich.

Ollie B. Bommel en de Trullenhoedster neemt ons mee naar Rommeldam. Sinds Ivy, de beeldschone Trullenhoedster daar is gearriveerd gebeuren er rare dingen in het anders zo rustige stadje. Waarvoor dient toch die poort op de heide en waarom verdwijnen een voor een alle mannen uit de stad? Als heer Olivier zich met de kwestie gaat bemoeien wordt het alleen maar erger. Aan Tom Poes de taak om op tijd een oplossing te vinden voor al deze vreemde zaken.

De rol van Ollie B. Bommel zal vertolkt worden door Frans Mulder, bekend van de cabaret formatie Purper. Hij zal de rol tot medio maart spelen. Daarna zal Jon van Eerd de rol overnemen die in 1998 ook al in de huid van Bommel kroop. Zijn maatje Tom Poes zal gespeeld worden door Frans Schraven die ook tevens verantwoordelijk is voor de choreografie van de show.
De rol van Juffrouw Doddel zal worden gespeeld door Maaike Widdershoven.  “Juffrouw Doddel, Annemarie Doddel om precies te zijn, is een poes. Zij is de buurvrouw van Ollie B. Bommel en Tom Poes en is stiekem verliefd op Ollie B. Bommel. Ze is enorm bemoeiziek en wil van alles het hare weten. Ze is erg onrustig, een beetje een “Truus de Mier type” (fabeltjeskrant - red.). Haar grootste hobby is breien en natuurlijk breidt ze vooral voor Ollie B. Bommel”, aldus Maaike.
Juffrouw Doddel is een van de weinige vrouwelijke karakters in de verhalen van Ollie B. Bommel. Maaike: “Dat maakt deze rol wel extra speciaal ja. Ze heeft best wel een grote rol in het verhaal want naast haar bemoeizucht is Juffrouw Doddel ook een erg zorgzaam type. Ze gaat op onderzoek uit als Ollie B. Bommel weer vreemde zaken heeft ontdekt en ze is ook degene die hem probeert te behoeden van gevaar”.
Iemand die al jaren aan Opus One verbonden is, is Jimmy Hutchinson. In deze productie neemt hij 2 rollen op zich; de rol van Burgemeester Dickerdak en van Professor Sickbock. Hutchinson was ook bij de productie in 1998 betrokken, toen speelde hij maar liefst 4 rollen, ook die van Joost en de Doorknoper. “Ik word ook een dagje ouder, dus ik heb met Opus gesproken en gezegd dat ik deze keer maximaal 2 rollen wilde doen. Op het toneel gaan meerdere rollen wel hoor, maar de snelle verkledingen achter de schermen zijn gewoon erg pittig, dus ik beperk me deze keer tot 2 rollen. De Burgemeester gaat een echte operatische rol worden. Hij is als Burgemeester toch een belangrijk man. Ik ben van huis uit opera zanger, vandaar dat ik hem dat meegeef. De rol van de Professor zal qua stem half Duits half Nederlands gaan worden. Qua spel zal ik er een tintje “yiddish” in gooien”
De rol van Ivy de Trullenhoedster zal gespeeld gaan worden door Eva Roest, Sabina Bulder is Anna Netelblom en Ilona Stokvis zien we in de rol van Inspectrice Putter.

14 November 2005
N.v.t.
Amsterdam
Papaver Studio's

Jon van Eerd, Maaike Widdershoven, Opus One