musical
Synopsis

Hans & Grietje gaan op zoek naar de wensput! Het wordt een avontuurlijke zoektocht door het grote toverbos waar we tal van leuke personages tegen het lijf lopen. Bijvoorbeeld het konijnenduo Whoppie & Floppie uit Roodkapje, de sprookjesmusical. Daarnaast…
Start > Producties > 2018 > Sprookje > Hans en Grietje 2018
Over...

 
producent:
Music Hall
jaar:
2018
duur:
90
pauze:
Nee
genre:
Sprookje
score:
4star
websites:


Première Hans en Grietje in Gent


Artikel: Recensie
Voorstelling: Première
Datum: 23 dec 2018
Theater: Capitole
Lokatie: Gent
Website: https://musichall.be/shows/hans-en-grietje-home/
Auteur: Jeroen
Lees ook: Recensie Antwerpen

Hans en Grietje is een feest voor de hele familie. Na eerdere try-out voorstellingen in Antwerpen ging de voorstelling afgelopen weekend nagenoeg ongewijzigd in Gent in première.

Hans en Grietje is een feest voor de hele familie. Na eerdere try-out voorstellingen in Antwerpen ging de voorstelling afgelopen weekend nagenoeg ongewijzigd in Gent in première.
Afgelopen zondag was het zover: de officiële première van Hans en Grietje. Een show van formaat, met als grootste verrassing het slotapplaus. Was de cast werkelijk maar zo klein? De hele voorstelling hebben ze zich kennelijk de benen onder hun lijf vandaan gelopen om de voorstelling de grandeur te geven die je als bezoeker beleeft.
Musicalworld deed al uitgebreid verslag van de voorstelling in Antwerpen, en er zijn geen opvallende veranderingen. De show loopt nog steeds als een trein, voelt vol maar niet overvol aan en heeft een aantal sterke komische karakters. De konijnen Whoppie en Floppie, die ook in Roodkapje een rol speelden, keren terug, en worstelen met het dieet van Whoppie. Daarnaast is er het prinselijk gezelschap uit een ander sprookje, waarvan de erg van zichzelf overtuigde prins continu in zingen wil uitbarsten, maar wordt tegengehouden door zijn lakeien. Heel veel overacting en huppelen, en vooral dolkomisch. Daarnaast is er het verhaal van Hans en Grietje, die op zoek gaan naar de wensput in het bos, om hun ouders gelukkig te maken. Zij worstelen met hun slechtlopende houtzagerij. Uiteraard belanden ze bij het bekende snoephuisje, en herkennen we weer iets terug van het oorspronkelijke verhaal.
Hans en Grietje barst dus van de energie, heeft leuke liedjes, en is reuze aanstekelijk. De aanpassingen aan het oorspronkelijke verhaal hebben echter wel een aantal onlogische wendingen tot gevolg. Zo komen twee groepen die een spoor tegengesteld volgen elkaar niet tegen. En vooral in het snoephuisje gebeuren rare dingen. De heks ziet een aantrekkelijke prins van behoorlijke afstand, maar moet Hans’ vetgehalte meten via het voelen aan zijn vinger. Daarnaast heeft ze al een sloofje voor haar huishouding, dus was het niet veel logischer ook Grietje meteen op te sluiten? Het zijn kanttekeningen bij een verder heerlijke show.
Hans en Grietje speelt 27 december in Oostende, en keert begin januari terug naar Antwerpen.Fotos
musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)