Perspresentatie

Prepare to be shocked & amazed

Just when U thought it was safe to go back to the theatre komen de makers van de musical ‘Rocky over the Rainbow’, Amsterdam Independent Theatre, met een geheel nieuwe productie genaamd ‘Shhh…it Happens’.

De aanleiding waardoor mensen in het bizarre verhaal terecht komen zijn Bro en Sis, gespeeld door respectievelijk William Spaaij en Linda Wagemakers.
William: “Wij zijn een tweeling en hebben continue ruzie. Schelden, slaan, het gaat aan één stuk door. Maar eigenlijk kunnen we ook niet zonder elkaar. We gaan naar een familie reünie maar stappen in de verkeerde metro en komen zo terecht bij het verlaten pretpark van Max Majestic. Hij vertelt dat hij ze een fantastische freakshow kan laten zien. Sinister en geweldadig als we zijn willen we dat uiteraard zien. We worden meegenomen naar een plek onder de grond waar de overige freaks wonen en dan gaat het verhaal eigenlijk pas beginnen, maar meer dan dat kan ik nog niet zeggen.”

De rol van Max Majestic wordt gespeeld door Wim van den Driesche. “Hij is de man die alles in banen leidt, de meester die de touwtjes in handen heeft. De vraag is alleen of hij ook echt de macht heeft over de freaks of niet.”

Voor een compleet nieuw product is de repetitieperiode erg kort, 5 weken om precies te zijn. Maar ondanks dat ervaren de meeste castleden het wel als een relaxte periode. “Het is voor mij een vrij drukke periode op het moment omdat ik nog gewoon elke avond in ‘Grease’ sta, maar de repetities hier zijn wel relaxed. De komende week moeten we ook nog even flink aan de bak voor de 1e try out. Maar nu ook het decor en de kostuums erbij komen merk ik wel dat je in een bepaalde sfeer terecht komt die ons heel erg gaat helpen de komende tijd. Het voordeel is ook dat we een bijzondere groep mensen bij elkaar hebben die heel eager zijn om dit project te laten slagen”, aldus William.
Wim vult aan: “Daarnaast is het ook geen show waarbij de laatste voorstelling identiek moet zijn aan de 1e dus ik heb zoiets van ‘laat het ook maar gebeuren en ontwikkelen tijdens try-out en reguliere voorstellingen’.”

‘Shhh…it Happens’ lijkt alle ingrediënten te hebben om zich een echte ‘cultstatus’ aan te meten; grappig, fris, bizar en zelfs ontroerend. Of er in Nederland ook een fanbase zal ontstaan net als bij bijvoorbeeld ‘the Rocky Horror Picture Show’ is afwachten. Maar volgens William is het in ieder geval duidelijk waarom je deze voorstelling niet mag missen. “Omdat je een freakin' goede show te zien gaat krijgen met een freakin' goede cast. Ook qua muziek, stijl, zang en staging ga je echt iets anders zien dan dat je tot nu toe gezien hebt.”

De eerste try out van ‘Shhh….it Happens’ is op 5 augustus. Op 12 augustus is de première. De voorstelling is van zondag tot en met donderdag tot eind november in Panama, Amsterdam te zien. Voor het bestellen van kaarten ga naar http://www.shhhithappens.nl
27 July 2007
N.v.t.
Amsterdam
Panama
cystine carreon, linda wagemakers, rolf koster, tony neef, martin van der starre, esther van boxtel, michael diederich, william spaaij, eelco claassen, rocky, horror, picture, show, amsterdam, independent, theatre