Perspresentatie

Welkom in het Praathuis

Vandaag was er nogal wat reuring in het Grote Dierenbos. Alle bekende dieren uit de Fabeltjeskrant waren namelijk druk aan het repeteren voor een heuse musical toen ineens de pers midden in het bos stond. Gelukkig vonden Gerrit de Postduif, de Gezusters Hamster en juffrouw Ooievaar wat tijd om de aanwezigen te ontvangen en te woord te staan.

Een van de 8 acteurs die in de Fabeltjeskrant te zien is, is Arie Cupé. Hij speelt Gerrit de Postduif en Meneer de Raaf. “Het verhaal is gebaseerd op de tv serie dus de karakters zijn in tact gebleven. Gerrit is een echte Amsterdamse postduif die zich overal tegenaan bemoeit en vreselijk regelt. Meneer de Raaf is vooral een snibbige raaf. Wat voor mij het leukste aan deze 2 karakters is, is dat ik er als acteur echt iets mee kan. In stemmen zijn ze namelijk heel verschillend en dat is vooral leuk als ze tegen elkaar praten of zingen. Dat snel afwisselen van die stemmen zal hopelijk een komisch effect gaan geven”, aldus Arie.

De rollen van Willem Bever en Momfer de Mol zullen vertolkt gaan worden door Martin Stritzko. Martin: “Willem is echt zo’n Rotterdamse arbeider met als motto ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’, Maar hij houdt wel van een feestje want al zijn liedjes zijn echte carnavals krakers. Momfer daarentegen is een beetje een schuw figuur.”

Voor zowel Arie als Martin gaat het de eerste keer worden dat zij met poppen op het toneel te zien zijn. “Ik heb wel eens in een jeugdkomedie van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans een pop gehad, maar dat was maar in 1 scène dus dat kun je niet vergelijken met deze productie. Op dit moment zijn we nog een beetje aan het puzzelen hoe het acteren via de poppen gaat. Ik hoop in ieder geval dat straks de jeugd in de zaal ons als personen gaan vergeten en alleen maar op de poppen letten”, aldus Arie.
Martin vult aan: “Tot nu toe vind ik het erg leuk, het is ook iets totaal anders dan wat ik gedaan heb dus ik zie het ook als een verbreding van mijn vak. We krijgen nu ook workshops van Theo Terra (oprichter van Theater Terra red.) en hij leert ons bijvoorbeeld hoe je focus moet geven aan de poppen en hoe je via de pop de zaal in moet werken.”

Naast Arie en Martin zijn ook Mieke Dijkstra (Truus de Mier en Fatima de Poes), Sabine Beens (Martha en Myra Hamster), Ilona Stokvis (Juffrouw Ooievaar en Isadora Paradijsvogel), Willem-Jan Stouthart (Zoef de Haas en Lowieke de Vos), Florus van Rooijen (Meneer de Uil, Bor de Wolf, Ed Bever) en Ara Halici (tv producent Reinaert Bron) in deze musical te zien.

Op zondag 30 september gaat de Fabeltjeskrant Musical in Den Bosch in première. Maar wat kunnen we van deze productie gaan verwachten? “Het gaat een hele vrolijke voorstelling worden, echt een feestje om naar te kijken. De liedjes zullen een belangrijk onderdeel gaan worden want die kent iedereen”, aldus Arie.
Jon vult aan:”Deze musical leent zich voor een heleboel leeftijden. De jeugd van nu zal de tv serie misschien niet kennen, maar die wordt op dit moment herhaalt dus dat krijgen ze wel mee. Daarnaast heb je ook 2 of 3 generaties die het wel van vroeger kennen en voor hen is het dus pure jeugdsentiment en een feest van herkenning. Ik hoop in ieder geval dat we erin zullen slagen om voor verschillende leeftijden een leuke show te maken waar ook nog een beetje moraal in zit.”

Voor meer informatie en voor de volledige speellijst ga naar http://www.fabeltjeskrantdemusical.nl

20 August 2007
N.v.t.
Amsterdam
Focus
http://www.fabeltjeskrantdemusical.nl
fabeltjeskrant, ara halici, jon van eerd, hans cornelissen, ruud de graaf, robin de lavita, sabine beens, arie cupe, meneer de uil, truus de mier, juffouw ooievaar