Reportage

Evita’s andere gezicht

Het is zonder twijfel één van de zwaarste musicalrollen voor een vrouw: Eva Duarte in Tim Rice’ en Andrew Lloyd Webbers “Evita”. De keuze van de AVRO om hier een nationale televisiecasting op los te laten was gewaagd, maar gisteren bleek dat één van de “verliezers” een adembenemende vertolking weet neer te zetten. Mét videoreportage.

Ook het spuuglelijke decor helpt niet echt. Het achterdoek laat een koepel van een mausoleum zien waardoor het lijkt alsof we in Rome zijn in plaats van in Argentinië. Verder wordt er druk heen en weer gereden met een lelijke steiger met een volgspot erop. Er komen wat onduidelijke halfronde spiegels naar beneden en het mausoleum breekt nog een keer open om wat lullige spandoeken te laten zien. Verder sneeuwt het in Buenos Aires in deze voorstelling. Nou heeft het toevallig afgelopen jaar voor het eerst in 150 jaar gesneeuwd, maar dat was wereldnieuws. Onbegrijpelijk dat dit decor werd genomineerd voor een musicalaward.

Naast Teepen wordt trouwens uitstekend werk verricht door de andere hoofdrolspelers. Stanley Burleson is een overtuigend woedende Che en Roberto de Groot staat prachtig te zingen in één van de minst dankbare musicalrollen die er zijn. Maar deze voorstelling van Evita ontbreekt het aan visie en ziel. Waar het gepassioneerde Argentijnse bloed door het theater zou moeten knallen zitten we opgescheept met halfbakken Hollandse degelijkheid. Maar wel met een stralende diamant in de alternate hoofdrol.
06 June 2008
Alternate première
Hoorn
Het Park
http://www.musicals.nl
marjolein teepen, alternate, premiere, hoorn, evita, musical, lloyd webber, stanley burleson, roberto de groot,

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen