musical
Synopsis

Evita vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte die als onecht kind een moeilijke jeugd ervaart. Met de hulp van een tangozanger verhuist ze op 15-jarige leeftijd naar Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken.…
Start > Producties > 2007 > Drama > Evita
Over...

 
producent:
Stage Entertainment
jaar:
2007
duur:
120
pauze:
Ja
genre:
Drama
score:
3star
websites:


Evita’s andere gezicht


 <  1 2
Artikel: Reportage
Voorstelling: Alternate première
Datum: 06 jun 2008
Theater: Het Park
Lokatie: Hoorn
Website: http://www.musicals.nl
Auteur: Jacco

Het is zonder twijfel één van de zwaarste musicalrollen voor een vrouw: Eva Duarte in Tim Rice’ en Andrew Lloyd Webbers “Evita”. De keuze van de AVRO om hier een nationale televisiecasting op los te laten was gewaagd, maar gisteren bleek dat één van de “verliezers” een adembenemende vertolking weet neer te zetten. Mét videoreportage.

Ook het spuuglelijke decor helpt niet echt. Het achterdoek laat een koepel van een mausoleum zien waardoor het lijkt alsof we in Rome zijn in plaats van in Argentinië. Verder wordt er druk heen en weer gereden met een lelijke steiger met een volgspot erop. Er komen wat onduidelijke halfronde spiegels naar beneden en het mausoleum breekt nog een keer open om wat lullige spandoeken te laten zien. Verder sneeuwt het in Buenos Aires in deze voorstelling. Nou heeft het toevallig afgelopen jaar voor het eerst in 150 jaar gesneeuwd, maar dat was wereldnieuws. Onbegrijpelijk dat dit decor werd genomineerd voor een musicalaward.

Naast Teepen wordt trouwens uitstekend werk verricht door de andere hoofdrolspelers. Stanley Burleson is een overtuigend woedende Che en Roberto de Groot staat prachtig te zingen in één van de minst dankbare musicalrollen die er zijn. Maar deze voorstelling van Evita ontbreekt het aan visie en ziel. Waar het gepassioneerde Argentijnse bloed door het theater zou moeten knallen zitten we opgescheept met halfbakken Hollandse degelijkheid. Maar wel met een stralende diamant in de alternate hoofdrol.

 <  1 2

Fotos
musical musical musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)