musical
Synopsis

Kikker heeft heel veel vriendjes
en van goede vriendjes heb je er nooit genoeg.

Op een dag vindt Kikker een beer.
"Beertje, kun jij praten?" vraagt Kikker.
"Nee," zegt Beertje, "jammer genoeg niet. Zou jij het me willen…
Start > Producties > 2009 > Familie > Kikker en zijn vriendjes
Over...

 
producent:
Theater Terra
jaar:
2009
duur:
65
pauze:
Nee
genre:
Familie
score:
4star
websites:
zie ook:


Mega kikker en zijn vriendjes dag voor herhaling vatbaar


 1 2 >
Artikel: Reportage
Voorstelling: Evenement
Datum: 17 okt 2009
Theater: Studio 21
Lokatie: Hilversum
Auteur: Jeroen

Het was een gezellig feestje rond Kikker en zijn vriendjes in Studio 21. Een mix van doen en over je heen laten komen. Achteraf spraken we met betrokkenen Dick Feld en Niels van der Gaarden.

De derde kikkervoorstelling, Kikker en zijn Vriendjes, toert nog tot eind dit jaar in de theaters. Maar alsof dat nog niet genoeg is was er in Studio 21 een heuse “Mega Kikker en zijn Vriendjes-dag. De ruimte waarin normaal dinnershows worden gehouden zat nu vol kikker-fans, jong en oud, vol verwachting wat er zou komen. Op de tafels, knutselspullen, en voor wie geduld had, kwam Kikker zelf uitleggen wat de bedoeling was. Het maken van een muts, met kikkerogen. En wie de uitnodiging had gevolgd en een oude sok had megenomen kon er met de oogjes een handpop van maken.
Na het geknutsel was het tijd om in beweging te komen. Televisiester Marc Forno (“jij bent van K2 zoekt K3”) en Nicole gebruikten het nummer “Als je in de wolken bent” om een nieuw dansje te leren. De kinderen, en masse naar voren gestroomd deden goed mee, en hielpen ook met de bewegingen die bij de vriendjes van Kikker hoorden. De oren van Haas, de snorharen van Rat, het wiebelen met bibs en knorren van Varkentje, en de snavel van Eend. Het leidde tot wat improvisatie, zoals de kikkersprong, waarbij Forno, even uit zijn rol, de camera-man toeriep: “Als je doet dat op You Tube, jij bent dood”.

Na deze bezigheden was het tijd voor de hoofdact, een theatervoorstelling met liedjes uit de drie Kikkervoorstellingen. In plaats van de gebruikelijke vier stonden er nu vijf personen op het podium, waar een gewoon schouwburgpodium vier keer in past. Maar ondanks de ruimte op het podium en in de zaal blijft Kikker zijn sfeer behouden.
We herkennen de prachtige terra-vondsten uit de voorstellingen terug. Zoals de dubbele pop die Kikker zijn eigen reflectie laat zien in het water, maar er wordt ook gebruik gemaakt van de Studio 21 faciliteiten. Zo komt de regen met bakken uit het plafond, en is er de zee van lampjes op de achtergrond. Het sterke samenspel van de spelers maakt bijzondere bewegingen prachtig om te zien. Niels van der Gaarden maakt Kikker heerlijk vertederend.
Martin Stritzko’s Varkentje, Annelies Fleskens’ Rat, Marieke van der Sluis’Eend en Dick Feld’s Haas zijn eveneens mooie figuren die de voorstelling kleur geven.
Aan het slot van de voorstelling wordt “In de wolken” nogmaals gezongen, en mag iedereen in de zaal meedansen. De kracht van Kikker is nog niet ingeboet. In de foyer is er dan voor iedereen nog de mogelijkheid met de poppen op de foto te gaan. De mogelijkheid wordt hen zeer in dank afgenomen.

De dag mag zeker een succes genoemd worden. Hoewel de aanloop wat stroef was en er erg lang moest worden gewacht op de programmaonderdelen, was hetgeen geboden werd gewoon goed.
Op 21 maart is er opnieuw een Mega Kikker en zijn Vriendjes dag, waarin deze ervaringen vast worden meegenomen.

Na afloop spraken we met twee van de betrokkenen. Dick Feld, Haas in de voorstelling en verzorgen van het script, en Niels van der Gaarden, die de aimabele Kikker vertolkt.


 1 2 >

Fotos
musical musical musical musical musical musical
(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)