acteur
Biografie

Als twaalfjarige jongen werd Danny de Munk bekend in Nederland toen hij de hoofdrol speelde in de speelfilm Ciske de Rat. De film kwam in 1984 uit en de titelsong Ik voel me zo verdomd alleen werd een nummer 1-hit in Nederland. Korte tijd later scoorde…
Start > Acteurs > Munk > Danny Munk
Over...

 
Geboortedatum:
19-2-1970
Woonplaats:
Purmerend
Website:


Musicalworld sprak met Danny De Munk


Artikel: Interview
Voorstelling: N.v.t.
Datum: 21 feb 2003
Theater: Schouwburg
Lokatie: Tilburg
Website: Officiële website
Auteur: Horst

Ik heb geen ritueel voordat ik het podium opga. Ik ben over het algemeen vrij relaxed, alleen als ik verkouden ben, dan ben ik wat meer gespannen

Hoe sluit je een productie af, met andere woorden hoe ervaar je het als een langlopende productie afgelopen is?
Voor mij geen tranen met tuiten na de laatste voorstelling. Tuurlijk krijg je wel een band met je collega’s, maar die band blijft ook na de show en je komt elkaar toch wel weer tegen.
Ik probeer altijd wel zoveel mogelijk te leren van een productie zodat ik dat kan meenemen naar een volgende productie. Zo heeft Copacabana soms in wat te kleine theaters gestaan, waardoor de dansers zich moesten inhouden en dat is jammer. Bij een volgende reizende productie zou ik daar dus meer op letten.

Je bent al sinds je jeugd bekend, heeft dat bepaalde deuren voor je geopend?
Juist niet, toen ik auditie ging doen voor Les Miserables moest ik me echt bewijzen, toen kende iedereen mij voornamelijk nog van Ciske de Rat. Tegenwoordig is dat niet meer zo, ik heb toch een naam gemaakt in de musicalwereld, dus mensen kennen mij tegenwoordig meer van de musicals als van Ciske de Rat.

Moet je tegenwoordig nog audities doen voor rollen, of wordt je gevraagd? Waar baseer je je keuze of je een rol wel of niet aanneemt?
Ik word gebeld of ik auditie wil komen doen, dus ik hoef er zelf niet achteraan. Bij Copacabana hoefde ik helemaal geen auditie te doen.
De keuze of ik een rol wel of niet aanneem hangt af van met wie ik moet gaan werken. Zo ben ik bij de auditie rondes geweest van Copacabana om dus te zien met wie ik zou gaan werken. Ik werk namelijk liever met iemand die misschien iets minder zingt maar die wel aardig en down to earth is, dan met iemand die super zingt en alleen maar met zichzelf bezig is.

Hoe bereid je je voor op een voorstelling, heb je een bepaald ritueel voordat je het podium opgaat?
Ik heb geen ritueel voordat ik het podium opga. Ik ben over het algemeen vrij relaxed, alleen als ik verkouden ben, dan ben ik wat meer gespannen.

Ga je in je vrije tijd/vakanties zelf wel eens naar musicals toe en hoe bekijk je die dan?
Ik ga wel naar premieres toe, maar als ik vakantie heb dan ga ik liever naar Spanje met mijn gezin dan naar New York of West End.
Overigens bekijk ik de voorstelling altijd blanco, net als het publiek. Ik houd er niet van als mensen van te voren al met een oordeel in de zaal zitten of dat ze commentaar hebben op wat er op het podium gebeurt.

Wat doe je ’s ochtends als 1e als je wakker wordt?
Ik word meestal wakker gemaakt door Bo, mijn dochter. Dan ga ik cappuchino zetten, dat heb ik echt nodig ’s ochtends (lacht)

Wat zijn je plannen voor na Copacabana?
Van Augustus tot December ga ik mattinee’s spelen voor de Zonnebloem, voor oudere mensen. Zo ben ik ’s avonds vaker thuis en heb dus meer tijd voor mijn gezin. Vanaf januari tot Mei gaan we Musicals In Concerts weer doen. Met wie kan ik nog niet zeggen, maar zeker is dat Maurice Lutten de nummers gaat uitzoeken. Wij mogen natuurlijk wel suggesties doen en als blijkt dat een nummer je niet ligt, dan kunnen we dat ook wel bediscusseren. Verder weet ik nog niet welke nummers het gaan worden.

Hoe vond je het om in Ahoy te staan met Musicals in Ahoy?
Dat was echt heel leuk, het verbaasde me ook niet dat de formule zo goed werkte omdat Musicals in Concert zo goed heeft gedraaid. Eigenlijk is de cast van Musicals in Concert de grondlegger geweest voor Musicals in Ahoy. Henk Poort zei voor de grap “laten we eens naar Ahoy gaan” waarop Joop daar weer mee aan de slag is gegaan. In 2005 zal waarschijnlijk de volgende Musicals in Ahoy komen. Ik denk dan ook wel dat we de Ahoy 10x kunnen volspelen; er is dan ook meer tijd om de kaartverkoop goed te regelen. Nu begonnen we met 3x, maar doordat er een stormloop op kaarten was, werd dat al snel uitgebreid naar 5 en toen 7 keer. Allles moest dus snel geregeld worden.

Ronny vertelt Danny dat hij Musicals in Ahoy erg leuk vond vanwege musicals die hij nooit gezien had zoals Joe en Tommy.
Ik heb aan Joop van den Ende gevraagd of ik een liedje mocht doen uit Tommy omdat ik dat zo’n gave musical vind. Joop heeft trouwens ook de rechten van Tommy, maar vindt het risico te groot om hem uit te brengen vanwege de rock muziek. Er zal toch meer een specifiek publiek op afkomen net zoals bij de Rocky Horror Pictures Show.

Wat vind je van het feit dat de musicalfilm op dit moment zo populair is, heb je Chicago gezien?
Ik heb Chicago niet gezien, maar het verbaasd me niet dat dit genre zo populair is. Musical is hot over de hele wereld en daar willen film producenten natuurlijk een graantje van meepikken.


(foto's zijn te vergroten door ze aan te klikken)