Perspresentatie

Suske & Wiske

Anno 2007 is het 60 jaar geleden dat het allereerste Suske en Wiske album verscheen. De Standaard Uitgeverij en Music Hall Group vonden dat dit wel een feestje van lange termijn waard was en organiseerden samen tal van evenementen. Zo mogen we ons de komende maanden en jaren verwachten aan theatershows, een Suske en Wiske band die elk feestje komt opvrolijken en een Suske en Wiske cd (die van de zomer al in de winkel ligt). Ook komt er een nieuwe musical met de Vlaamse striphelden in de hoofdrol. Verder is er de ambitie om met de stripfiguren opnieuw het witte doek en de Vlaamse en Nederlandse televisieschermen te veroveren

De kickoff van de eerste theatershow vindt deze zomer plaats tijdens de Gentse Feesten, daarna is de show ook in de rest van Vlaanderen en Nederland te zien zijn. In het najaar van 2008 gaat de nieuwe Suske en Wiske musical in première. In “De Circusbaron” - nog een meesterwerk van Willy Vandersteen zelfs wordt Jerom ontvoerd door een rondreizend circus. Onze stripvrienden zullen in dit wereldje vol halsbrekende circusacts, wilde beesten en levensgevaarlijke toestanden moeten infiltreren om hun vriend te redden.

Voor deze projecten werd gekozen voor een vaste Suske en Wiske cast bestaande uit nieuwe acteurs en oude rotten in het vak. Niels Destadsbader en Liesbeth De Wolf werden uit de audities gekozen als nieuwe Suske en Wiske, voor beiden is het hun eerste grote rol en bij het grote publiek zijn ze dan ook nobele onbekenden. Voor de rol van Lambik werd opnieuw beroep gedaan op Roland van Rillaer die al meer dan 15 jaar in zijn huid kruipt. Tante Sidonia wordt vertolkt door Jeroen Maes die weer de vrouw in hem laat bovenkomen. In de vorige Suske en Wiske musical De Spokenjagers schitterde beiden al in hun rollen. Ben Van Hoof zorgt als Jerom voor de nodige spierkracht in de cast.

Suske en Wiske hebben de komende periodes dus aardig wat in petto voor theaterliefhebbers van alle leeftijden. Iedereen van 5 tot 555 jaar moet mee op avontuur met deze Vlaamse striphelden.

25 January 2007
N.v.t.
Antwerpen
Officiële website

Stripmusical, Stripfiguren, Lambik, Jerom, Vandersteen