Sprookjesboom de musical… In gesprek met…
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Het mag dan een familievoorstelling zijn op basis van een televisieprogramma voor kleuters, zelf vind ik het de leukste musical die tot nog toe in theater de Efteling heeft gestaan. En elke keer dat ik de voorstelling zie geniet ik weer enorm. 

30 mei vind de laatste voorstelling plaats. Wat er gebeurt tot de start van Kruimeltje is niet bekend. Wel gaat deze voorstelling het land in.

Musicalworld sprak met de heren achter Ezel (, Fakir en Ko) en Wolf (en Draak); Mark Haayema en Thijs van Empel. Lees hier wat ze te vertellen hadden.

Eerdere artikelen over deze leuke voorstelling.
Recensie premiere Sipke Jan Bousema (met Mark Haayema)
Recensie premiere reprise en Interview Janneke Iking en John ter Riet
Recensie premiere 2009

Hou musicalworld in de gaten; op korte termijn verschijnt een prijsvraag waarmee kaarten voor deze voorstelling te winnen zijn.

[ Gewijzigd: 08 May 2010 06:23 PM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 13 May 2010 05:36 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

En de prijsvraag staat inmiddels op de homepage.

  [ # 2 ] 19 December 2010 12:20 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De voorstelling is begonnen met een tour langs een veertigtal theaters. Wie het nog niet zag kan dus als het goed is de show nu in zijn of haar buurt zien. Gisteren was de officiele start: het artikel staat op de homepage.

  [ # 3 ] 24 April 2012 04:35 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1449
Geregistreerd  2006-02-27

KAATSHEUVEL - Sprookjesboom de Musical komt dit najaar terug in het Efteling Theater. Na drie jaar staan de sprookjesbosfiguren voor de tweede keer op het toneel.

Actrice Janneke Iking speelde in de eerste musical met het karakter Roodkapje en weet daardoor hoe het is om in het Efteling Theater te staan. “Het is superleuk om te doen. Sprookjes zijn van alle tijden en dus ook van nu. Het spreekt iedereen aan, dat maakt het leuk om naar te kijken.”

Directeur Bart de Boer is net als de acteurs opgetogen over de tweede Sprookjesboom-musical. “Droomvlucht de Musical werd gemaakt met Joop van den Ende, deze wordt weer in eigen huis gemaakt”, aldus De Boer. “De sprookjesboom zelf staat in de Efteling, de musical maakt het aanraakbaar. Je maakt een hele zaal gek en dat past goed bij de Efteling.”

Première
De repetities zijn al in volle gang. De acteurs en decorbouwers hebben nog wel even de tijd, want de première is pas op 30 september.

Bron: http://www.omroepbrabant.nl