Musicalreport

Jekyll & Hyde

Zo kwam het dat ik in oktober 2000 opnieuw in New York was en Jeckyl & Hyde nog 2 keer heb gezien: 1 keer met Sebastian Bach (zanger van de metalband Skid Row) en 1 keer met David Hasselhoff (bekend van Knightrider en Baywatch).

Het verhaal speelt zich af in het Londen van 1888. Henry Jekyll is een briljante jonge dokter die verloofd is met Emma Carew, dochter van Sir Danvers Carew directeur van het St.Jude’s Hospitaal. Het levensdoel van Dr. Henry Jekyll bestaat uit het scheiden van goed en kwaad die een oneindige innerlijke strijd leveren in elke mens. De reden waarom hij dit wil bereiken is omdat zijn in een rolstoel gekluisterde vader geestesziek is. Henry wil weten wat er zich in zijn vaders gedachten afspeelt. Hij wil zijn theorieën over het scheiden van het goed en kwaad bewijzen door een uitvoering van een medisch experiment op een levende mens. Dr. Henry Jekyll stelt samen met zijn beste vriend en advocaat John Utterson zijn zaak voor aan de raad van beheer van het St.Jude’s Hospitaal. Zijn voorstel wordt verworpen, het wordt barbaars, onchristelijk en onethisch genoemd.

Samen met zijn vriend Utterson gaat hij zijn zorgen verdrinken in de Red Rat. Hier ontmoet hij Lucy Harris een jong sympathiek meisje van lichte zeden. Uiteindelijk besluit hij het experiment op zichzelf uit te oefenen met alle gevolgen van dien.

Henry Jekyll verandert in zijn alter ego de gevaarlijke en moordzuchtige Edward Hyde…..

De creatieve makers van deze musical zijn Leslie Bricusse (tekst/auteur) en Frank Wildhorn (muziek). J & H heeft ook al een groot aantal prijzen in de wacht gesleept waaronder enkel Tony Awards. Op Broadway was hij maar liefst vier opeenvolgende seizoenen van 1997 tot 2001 te zien en dit 8 keer per week.
Dus als je Jekyll en Hyde nog niet gezien hebt grijp dan zeker je kans want op 19 en 20 oktober 2002 spelen ze hem in Zoetermeer in het Stadstheater, of je kan naar Keulen gaan waar hij vanaf maart 2003 te zien is. Dit is echt een aanrader. Jekyll & Hyde is een gotische thriller musical vol energie die van het begin tot het einde niet verveelt. Verder is hij ook uitgevoerd in het Hongaars, Duits, Japans

Reguliere voorstelling
Antwerpen
Stadsschouwburg
Officiele Amerikaanse website