Perspresentatie

Crazy Shopping: de repetities zijn gestart.

Met flink graaien in de uitverkoopbak en het mes in de tas-taart is de repetitieperiode van Crazy Shopping van start gegaan.

Crazy Shopping beleefde afgelopen maandag de eerste repetitiedag. Het is inmiddels een traditie om bij die dag ook de pers uit te nodigen, en hen een voorproefje te bieden. Voor deze teaser hebben de vier dames, Casey Francisco, Carolina Mout, Antje Monteiro en Miranda van Kralingen in het half uur voor de presentatie een kleine act ingestudeerd. De kostuums, gemaakt van “Sale”-doek zijn in ieder geval al goed voor menige lach.
Maar voordat het zover is eerst de inleiding van producent Henk van der Meijden, die ook alle betrokkenen voorstelt. Uiteraard zijn dat de al eerder genoemde castleden, alsmede Tony Neef die de dominee speelt) en Milan van Weelden.(Toneel)Regisseur Ivar van Urk, Choreograaf Stanley Burleson, Costumier Jan Aarntzen. Het script op basis van het concept van Monica Strotmann is verder geschreven door Eva K. Mathijssen, die we misschien kennen van de M-lab scripts van 169 Huis en De Geheime Tuin. Eveneens maken we kennis met dochter Elisa, van wie het oorspronkelijke idee afkomstig is.
Stanley Burleson is blij dat hij weer een musical from scratch kan gaan maken en bijvoorbeeld te bepalen welke stapjes er in zitten, en of er wel stapjes inzitten. Als choreograaf is dit voor hem na Ciske de tweede nieuwe productie; voor Joseph mocht er wel worden aangepast, maar dat was een bestaande productie. Hij verheugt zich op het werken met nieuwe gezichten, alsmede bekende. Om vervolgens in een kleine act met Tony Neef verwikkeld te raken. Stanley biecht een terugval in op bij dominee Bob. Hij heeft in Suriname een Prada-tas gekocht, die hij niet nodig heeft.
Het is een inleiding naar het verhaal van Crazy Shopping. Vier dames, verschillend van karakter, hebben allemaal een koopverslaving. Dominee Bob probeert deze vrouwen van hun verslaving af te helpen. De show wordt aangeprezen als een pittige, sexy,  spannende en vooral hilarische musical. Beleef het ultieme or-tas-me.
Als de dames rond een uitverkoopbak vechten om een trui, elkaar de meest verschrikkelijke dingen toewensen op het nummer Opzij (opzij opzij) van Herman van Veen is het onderdeel hilarisch wel al duidelijk. Grappig tot de laatste noten, waarop Casey nog even een extra tas scoort.
Het traditionele taartmoment is aangebroken, maar wel met één van de meest bizarre taarten ooit., een halve meter hoog in de vorm van een roze handtas. Daarbij ook aanwezig, het ensemble: Vivienne van den Berg, Renske Hoeksma, Kris Siekerman, Rolf van Rijsbergen, Milan van Weelden, Grietkin Deroo, Janneke van Dooren, Daphne Groot, Loes Nuijten, Kristie Snelders, Madelon van der Tuin, Maja van Honste en Lysanne van der Sijs.


Na dit officiële moment sprak Musicalworld met een aantal van de hoofdrolspelers.

Casey Francisco
Casey, we hoorden van vier verschillende koopverslaafde karakters. Wat is jouw karakter?
Ik ben de vrouw van Tony, de domineesvrouw dus, en ironisch genoeg dus shopverslaafd. Ik ben een afvallige van de Stop the Shopping kerk. Ik ontmoet de drie andere vrouwen en word door hen verleid te gaan shoppen. Dat vind mijn man natuurlijk niet zo leuk.
Ligt het karakter wat je speelt dicht bij jezelf
Ik ben een shopverslaafde, maar ook echt.  Als het salaris binnenkomt ben echt meteen, hup, shoppen. Ik heb zes kasten thuis, en iedereen die hoorde dat ik deze productie ging doen zei ook: Oh my God, Casey, natuurlijk moet jij in de show spelen. Ik hou van alles, nieuw en sale. Dure dingen, maar ook Zeeman of de markt; ik combineer graag duur en goedkoop.
Heb je zelf al een duidelijk beeld over hoe de show gaat worden?
Nee, we hebben wel een scriptlezing gehad en dus wel een idee over hoe leuk en grappig sommige scenes kunnen zijn, maar tijdens de repetitieperiode zal er nog een boel gaan gebeuren. Nu vandaag is het al zo anders dan bij de scriptlezing.
Het wordt gepresenteerd als een hilarische musical. Over wat voor soort humor hebben we het dan
Ik denk vooral die met een knipoog. Gewoon grappig, een beetje als Confessions of a shopaholic en Sex & the City. Natuurlijk is er wel een boodschap dat wij als maatschappij zo bezig zijn met merken, maar we gaan dat niet preken. Nou ja, Bob natuurlijk wel, maar het is allemaal met een lach en een knipoog.

Tony Neef:
Does Tony Neef practice wat dominee Bob preaches
Ik moet zeggen dat mijn bezoek aan de echte Bob me wel aan het denken heeft gezet. Kinderarbeid,  foute stoffen die in kleding zijn verwerkt, het zet je toch wel aan het denken. Maar ik moet natuurlijk straks wel shoppen om een mooi pak voor de premiere te kopen.
Hoe is het om met zo’n cast vol vrouwen te zijn
Heel bijzonder. We zijn maar met drie mannen. Milan en Rolf, en ik dan. De rest zijn allemaal vrouwen.

Antje Monteiro en Miranda van Kralingen >>>>

31 May 2010
N.v.t.
amsterdam
Focus
http://www.stardusttheater.com
antje monteiro, tony neef, casey francisco, carolina mout, miranda van kralingen, milan van weelden, henk van der meijden, crazy shopping, musical, stardust, stanley burleson

Over de auteur

Jeroen schreef dit artikel voor jou

Jeroen

Jeroen is sinds 2005 redacteur van Musicalworld. Hoewel Jeroen al jong in aanraking kwam met theater, is zijn passie voor musical pas deze eeuw tot volle bloei gekomen. Hij was zeer onder de indruk van de eerste voorstelling van Cats, en de Nederlandse versie van Oliver uit 1999, op basis van de film al een van zijn favorieten, was de eerste voorstelling die hij meermaals zag. Toch waren deze bezoeken eerder sporadisch dan frequent. Sinds hij redacteur is van Musicalworld bezoekt hij meer dan 100 voorstellingen per jaar. Jeroen is de Musicalworld-specialist op het gebied van familievoorstellingen en kindervoorstellingen. Hij is tevens de correspondent voor Vlaanderen. Ook in Duitsland en Engeland (Londen) is hij regelmatig te vinden. Hij doet ook verslag van amateurvoorstellingen die voor neutrale toeschouwers de moeite waard zijn. Tot zijn favoriete musicals behoren naast Oliver! meer musicals met kinderen in de hoofdrol. "Billy Elliot" is zijn all-time favorite, maar daarnaast moeten zeker "Whistle down the Wind", "Matilda" en "The Secret Garden" worden genoemd. Daarnaast zijn Chicago, Come from Away, Spamalot en Soho Cinders voorstelling met een ongelofelijke aantrekkingskracht. Hoogtepunten in het jukebox-genre: Our House, Ich war noch niemals in New York en Ich Will Spass? (en voorganger Doe Maar). Favoriete Nederlandse producties zijn: Ganesha (een Perfecte God), Lelies, Wat zien ik? en Kuifje. Naast het bezoeken van musicals is hij een frequent bezoeker van attractieparken. Favoriete park in Europa is Europa Park (met een uitgebreid entertainment programma). Naast deze tijdverslindende hobby is Jeroen ook nog werkzaam in de ICT.

Meer van Jeroen

Meer artikelen van Jeroen

Delen